İLÇEMİZ KUĞULUDAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK MESİRE ALANINA KAVUŞUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2017 - 12:08, Güncelleme: 03.03.2017 - 12:08
 

İLÇEMİZ KUĞULUDAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK MESİRE ALANINA KAVUŞUYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü; Kuğulu parkın tabiat parkına dönüştürülmesi çalışmalarından sonra, Orman Genel Müdürlüğü tarafından mesire alanı olarak ayrılan Gökçehüyük Yaka Koru tepesine mesire alanı yapım çalışmalarıyla ilçemiz, Konya?nın mesire yeri olma yolunda hızla ilerliyor.

İLÇEMİZ KUĞULU’DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK MESİRE ALANINA KAVUŞUYOR 484.5 hektarlık orman alanının tabiat parkı alanı olarak çevrilmesi çalışmaları devam eden Kuğulu parktan sonra Seydişehir’in en gözde doğal park alanı olacak. Yaklaşık 300 bin m2lik Gökçehüyük barajları yanındaki Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanı çalışmaları havaların ısınmasıyla hızlandı. Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinde yapımı devam eden Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanının bu yaz halkın hizmetine açılması bekleniyor.  Mesire alanında yapımı tamamlanan 12 m uzunluğunda emprenye (yanmaz ve çürümez) malzemeden yapılan seyir kulesi ve inşaatına başlanan mescit, tuvalet, piknik masaları, mangal ocakları ileriki aşamada ise ahşaptan lokanta ve kafeterya gibi sosyal tesis binaları da bulunacak.  Bu konuda bilgi veren Gökçehüyük mahalle Muhtarı İbrahim Açık; “Seydişehir in kuğulu parktan sonra en güzel doğal piknik alanı olacak olan Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi Mesire Yerinin ilçemize kazandırılmasında orman ve su işleri bakan yardımcısı Sn. Harun Tüfekçi’nin yardımlarıyla gerçekleşmektedir. Bu nedenle Sn. Bakan Yardımcımıza mahalle halkı olarak teşekkür ederiz” dedi. Muhtar Açık;  “ Aslında doğal güzellik açısından önemli bir konumu olan Gökçehüyük barajına giden çevre yolunun bakımı ve Seydişehir’in en kaliteli suyu olan aynı zamanda köyümüzün içme suyu ihtiyacını karşılayan, yaylamızda bulunan avluk mevki yolunun da açılmasıyla mahallemiz, yapımı devam eden mesire alanının tüm eksiklikleri tamamlanmış olacak” diyerek yayla yollarının ve baraj giriş çevre yolunun yapımı içinde yardım istedi. HABER:ALİ SAYLAM
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü; Kuğulu parkın tabiat parkına dönüştürülmesi çalışmalarından sonra, Orman Genel Müdürlüğü tarafından mesire alanı olarak ayrılan Gökçehüyük Yaka Koru tepesine mesire alanı yapım çalışmalarıyla ilçemiz, Konya?nın mesire yeri olma yolunda hızla ilerliyor.

İLÇEMİZ KUĞULU’DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK MESİRE ALANINA KAVUŞUYOR

484.5 hektarlık orman alanının tabiat parkı alanı olarak çevrilmesi çalışmaları devam eden Kuğulu parktan sonra Seydişehir’in en gözde doğal park alanı olacak. Yaklaşık 300 bin m2lik Gökçehüyük barajları yanındaki Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanı çalışmaları havaların ısınmasıyla hızlandı.

Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinde yapımı devam eden Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanının bu yaz halkın hizmetine açılması bekleniyor.

 Mesire alanında yapımı tamamlanan 12 m uzunluğunda emprenye (yanmaz ve çürümez) malzemeden yapılan seyir kulesi ve inşaatına başlanan mescit, tuvalet, piknik masaları, mangal ocakları ileriki aşamada ise ahşaptan lokanta ve kafeterya gibi sosyal tesis binaları da bulunacak.

 Bu konuda bilgi veren Gökçehüyük mahalle Muhtarı İbrahim Açık; “Seydişehir in kuğulu parktan sonra en güzel doğal piknik alanı olacak olan Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi Mesire Yerinin ilçemize kazandırılmasında orman ve su işleri bakan yardımcısı Sn. Harun Tüfekçi’nin yardımlarıyla gerçekleşmektedir. Bu nedenle Sn. Bakan Yardımcımıza mahalle halkı olarak teşekkür ederiz” dedi.

Muhtar Açık;  “ Aslında doğal güzellik açısından önemli bir konumu olan Gökçehüyük barajına giden çevre yolunun bakımı ve Seydişehir’in en kaliteli suyu olan aynı zamanda köyümüzün içme suyu ihtiyacını karşılayan, yaylamızda bulunan avluk mevki yolunun da açılmasıyla mahallemiz, yapımı devam eden mesire alanının tüm eksiklikleri tamamlanmış olacak” diyerek yayla yollarının ve baraj giriş çevre yolunun yapımı içinde yardım istedi.

HABER:ALİ SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.