İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Güncel 19.09.2022 - 19:25, Güncelleme: 20.09.2022 - 11:50
 

İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Seydişehir'de Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Temsilcisi ve Dernek Başkanı Yakup Söğüt günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Başkan Söğüt’ün yaptığı konuşmasında; "Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır. Tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlere yaşar o değerlerle nefes alır. Milet olmanın bilincine varır. İşte bu değerlerden bir tanesi GAZİLİKTİR. Gazilik kelime anlamı olarak dinine, vatanına ve bayrağına göz diken düşmanı defetmek için muharebeye katılan ve gazadan sağ salim dönenlere verilen bir sıfattır unvandır. Kimimiz gözümüzü, kimimiz ayağımızı, kimimiz elimizi kaybetti. Başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı da verildi. Bu unvanı ömrünün sonuna kadar gururla ve şerefle taşıdı. Bu duygu ve düşüncelerle gazilerimizi anma günü münasebetiyle toplandığımız bu günde şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Devletimizin biz şehit ve gazi ailelerine göstermiş olduğu azami değer nedeniyle şükranlarımız sunar başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükran ile anıyoruz" dedi. Buradaki törenin ardından ilçe protokolü ve gaziler, şehitliği ziyaret etti. Törene, Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  
Seydişehir'de Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Temsilcisi ve Dernek Başkanı Yakup Söğüt günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Başkan Söğüt’ün yaptığı konuşmasında; "Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır. Tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlere yaşar o değerlerle nefes alır. Milet olmanın bilincine varır. İşte bu değerlerden bir tanesi GAZİLİKTİR.

Gazilik kelime anlamı olarak dinine, vatanına ve bayrağına göz diken düşmanı defetmek için muharebeye katılan ve gazadan sağ salim dönenlere verilen bir sıfattır unvandır. Kimimiz gözümüzü, kimimiz ayağımızı, kimimiz elimizi kaybetti. Başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı da verildi. Bu unvanı ömrünün sonuna kadar gururla ve şerefle taşıdı.

Bu duygu ve düşüncelerle gazilerimizi anma günü münasebetiyle toplandığımız bu günde şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Devletimizin biz şehit ve gazi ailelerine göstermiş olduğu azami değer nedeniyle şükranlarımız sunar başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükran ile anıyoruz" dedi.

Buradaki törenin ardından ilçe protokolü ve gaziler, şehitliği ziyaret etti.

Törene, Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.