İLÇEMİZDE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVLARI DA YAPILSIN !

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2014 - 07:22, Güncelleme: 11.12.2014 - 07:22
 

İLÇEMİZDE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVLARI DA YAPILSIN !

Coğrafi Konumu nedeniyle bölgesel merkez durumundaki Seydişehir?de Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da yapılması talep ediliyor.

Coğrafi Konumu nedeniyle bölgesel merkez durumundaki Seydişehir’de Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da yapılması talep ediliyor. İlçemizde gerçekleştirilen YGS, LYS,TEOG ve KPSS sınavlarından sonra açıköğretim fakültesi sınavlarının da yapılmasını isteyen veli ve öğrenciler  “İlçede gerçekleştirilen merkezi sınavlara ilçeye sadece Seydişehir’den değil bölgeden de çok sayıda öğrenci katılıyor. Açıköğretim Fakültesi sınavları da ilçemizde yapılırsa yerinde bir karar olacak.” dediler. 2 milyon öğrencinin katıldığı üniversitede sınavlarından sonra ikinci büyük merkezi sınav olan Açıköğretim Fakültesi sınavlarına 1 milyon 378 bin öğrenci oturum bazında düşünüldüğünde de 3 milyon 6 yüz bin öğrenci katılıyor. Bölgesel önem taşıyan ve büyük ilçelerde  yapılmaya başlanan Açıköğretim Fakültesi sınavlarında ilçelerin sınav yapılması ile ilgili taleplerinin önemli olduğu öğrenildi. Sınavlarda gözetmen görevinde bulunmuş öğretmenlerin yanı sıra konu ile ilgili görüştüğümüz ilgili çevreler “Seydişehir bu açıdan bütün şartlara haizdir. Diğer sınavları kaldıracak kapasitesi olan ilçenin Açıköğretim sınavları içinde uygun şartları taşımaktadır.” Şeklinde konuştular. Açıköğretim sınavlarına Konya ve çevre illerde giren öğrenciler ise; “Cumartesi ve Pazar günleri yapılan sınavlar için gittiğimiz sınav merkezlerinde ertesi gün de sınava gireceğimizden dolayı ikamet ve ulaşım alanında zorluklarla karşılaşıyoruz. Sınavların ilçemizde yapılması halinde kısıtlı imkanlarımızla yaptığımız harcamalardan da kurtulacağız. Diğer sınavlar ilçemizde yapılırken Açık öğretim sınavları neden yapılmıyor?” Dediler. Sınavların Seydişehir’de yapılması, çevre ilçe ve mahalleleri kapsayan bir bölge düşünüldüğünde önemi daha da artıyor. 
Coğrafi Konumu nedeniyle bölgesel merkez durumundaki Seydişehir?de Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da yapılması talep ediliyor.

Coğrafi Konumu nedeniyle bölgesel merkez durumundaki Seydişehir’de Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da yapılması talep ediliyor.

İlçemizde gerçekleştirilen YGS, LYS,TEOG ve KPSS sınavlarından sonra açıköğretim fakültesi sınavlarının da yapılmasını isteyen veli ve öğrenciler  “İlçede gerçekleştirilen merkezi sınavlara ilçeye sadece Seydişehir’den değil bölgeden de çok sayıda öğrenci katılıyor. Açıköğretim Fakültesi sınavları da ilçemizde yapılırsa yerinde bir karar olacak.” dediler.

2 milyon öğrencinin katıldığı üniversitede sınavlarından sonra ikinci büyük merkezi sınav olan Açıköğretim Fakültesi sınavlarına 1 milyon 378 bin öğrenci oturum bazında düşünüldüğünde de 3 milyon 6 yüz bin öğrenci katılıyor.

Bölgesel önem taşıyan ve büyük ilçelerde  yapılmaya başlanan Açıköğretim Fakültesi sınavlarında ilçelerin sınav yapılması ile ilgili taleplerinin önemli olduğu öğrenildi.

Sınavlarda gözetmen görevinde bulunmuş öğretmenlerin yanı sıra konu ile ilgili görüştüğümüz ilgili çevreler “Seydişehir bu açıdan bütün şartlara haizdir. Diğer sınavları kaldıracak kapasitesi olan ilçenin Açıköğretim sınavları içinde uygun şartları taşımaktadır.” Şeklinde konuştular.

Açıköğretim sınavlarına Konya ve çevre illerde giren öğrenciler ise; “Cumartesi ve Pazar günleri yapılan sınavlar için gittiğimiz sınav merkezlerinde ertesi gün de sınava gireceğimizden dolayı ikamet ve ulaşım alanında zorluklarla karşılaşıyoruz. Sınavların ilçemizde yapılması halinde kısıtlı imkanlarımızla yaptığımız harcamalardan da kurtulacağız. Diğer sınavlar ilçemizde yapılırken Açık öğretim sınavları neden yapılmıyor?” Dediler.

Sınavların Seydişehir’de yapılması, çevre ilçe ve mahalleleri kapsayan bir bölge düşünüldüğünde önemi daha da artıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.