İLÇEMİZDE DRONLA İLAÇLAMA BAŞLADI (VİDEOLU)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 25.04.2023 - 12:19, Güncelleme: 25.04.2023 - 12:19
 

İLÇEMİZDE DRONLA İLAÇLAMA BAŞLADI (VİDEOLU)

Seydişehir’de girişimci çiftçi, ilçede dronla ilaçlamayı başlattı.

39 yaşındaki 2 çocuk babası Erdinç Parlak ilçede ilk dronla ilaçlamayı başlatarak çiftçinin iş yükünü azaltıyor. Parlak: “Ben doğma büyüme Seydişehir’e bağlı Akçalar Mahallesinde ikamet ediyorum. Kısa bir zaman iş hayatı nedeniyle şehir dışında bulundum. Yenilenebilir enerji ile uğraştım ve ata mesleğimiz olan çiftçiliğinde her zaman içinde bulundum. Nasıl daha teknolojik yapabiliriz diye araştırdım. Yurtdışında ve ülkemizde gelişmiş tarımla uğraşan şirketler bu işi nasıl yapıyor onu takip ettim. Ve dronla ilaçlama makinesi almaya karar verdim. 60.000 dolarlık yatırım ile dronu alarak çiftçilerimizin hizmetine sundum. Şu an çiftçilerden gayet güzel olumlu talepler alıyoruz” dedi.
Seydişehir’de girişimci çiftçi, ilçede dronla ilaçlamayı başlattı.

39 yaşındaki 2 çocuk babası Erdinç Parlak ilçede ilk dronla ilaçlamayı başlatarak çiftçinin iş yükünü azaltıyor.

Parlak: “Ben doğma büyüme Seydişehir’e bağlı Akçalar Mahallesinde ikamet ediyorum. Kısa bir zaman iş hayatı nedeniyle şehir dışında bulundum. Yenilenebilir enerji ile uğraştım ve ata mesleğimiz olan çiftçiliğinde her zaman içinde bulundum. Nasıl daha teknolojik yapabiliriz diye araştırdım. Yurtdışında ve ülkemizde gelişmiş tarımla uğraşan şirketler bu işi nasıl yapıyor onu takip ettim. Ve dronla ilaçlama makinesi almaya karar verdim. 60.000 dolarlık yatırım ile dronu alarak çiftçilerimizin hizmetine sundum. Şu an çiftçilerden gayet güzel olumlu talepler alıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.