İLÇEMİZDE Kİ TARİHİ ÇEŞMELERİN SULARI BİRER BİRER KURUYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2015 - 06:10, Güncelleme: 08.07.2015 - 06:10
 

İLÇEMİZDE Kİ TARİHİ ÇEŞMELERİN SULARI BİRER BİRER KURUYOR?

Atalarımızın bin bir emekle ark yaparak uzak mesafelerden getirdiği içme su kanallarının inşaatlar tarafından tahrip edilmesi sonucu ilçemizde birçok tarihi çeşmenin suyu kurumuştu.

Son olarak Hükümet binası bitişiğinde Pazar yeri girişinde bulunan Hacı Eller çeşmesinin suyunun kuruması bu sorunu yeniden gündeme getirdi. Halk arasında Hacı Eller çeşmesi olarak bilinen çeşmenin bir ay önce Mahmut Esat Ortaokulu ek binasının inşaatının kazı çalışmalarının başlamasından sonra suyunun kesildiği iddia ediliyor. Bu konuda tepkili olan vatandaşlar Koski’yi suçlayarak ; “İlçede birçok tarihi çeşme vardı. Bu çeşmelerin birçoğu inşaat kazıları sonrası su yollarının bozulması neticesinde kurudu. Belediye bu duruma şimdiye kadar seyirci kaldı. Bunun son çarpıcı örneği de Hacı Eller çeşmesi. Bundan bir- iki ay önce çeşmeden oluk oluk su akıyordu. Okulun inşaatı başlayınca aniden kesildi. Bu duruma ilgisiz kalındığı için okul inşaat temelinden hala çok miktarda su rögar bırakılıyor. Yazık değil mi? Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Atalarımızın bin bir emekle ark yaparak uzak mesafelerden getirdiği içme su kanallarının inşaatlar tarafından tahrip edilmesi sonucu ilçemizde birçok tarihi çeşmenin suyu kurumuştu.

Son olarak Hükümet binası bitişiğinde Pazar yeri girişinde bulunan Hacı Eller çeşmesinin suyunun kuruması bu sorunu yeniden gündeme getirdi.

Halk arasında Hacı Eller çeşmesi olarak bilinen çeşmenin bir ay önce Mahmut Esat Ortaokulu ek binasının inşaatının kazı çalışmalarının başlamasından sonra suyunun kesildiği iddia ediliyor.

Bu konuda tepkili olan vatandaşlar Koski’yi suçlayarak ; “İlçede birçok tarihi çeşme vardı. Bu çeşmelerin birçoğu inşaat kazıları sonrası su yollarının bozulması neticesinde kurudu. Belediye bu duruma şimdiye kadar seyirci kaldı. Bunun son çarpıcı örneği de Hacı Eller çeşmesi. Bundan bir- iki ay önce çeşmeden oluk oluk su akıyordu. Okulun inşaatı başlayınca aniden kesildi. Bu duruma ilgisiz kalındığı için okul inşaat temelinden hala çok miktarda su rögar bırakılıyor. Yazık değil mi? Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.