İLÇEMİZDEN YETİŞEN ÖNEMLİ BİR SANATÇI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2020 - 03:19, Güncelleme: 10.01.2020 - 03:19
 

İLÇEMİZDEN YETİŞEN ÖNEMLİ BİR SANATÇI

Kültür ve sanat alanlarında birçok değerli sanatçı çıkaran ilçemiz müzik dünyasında bir isimle daha gurur duydu.

Hemşerimiz ud sanatçısı Oya Levendoğlu 2005 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Ud Konçertinosu olan “Oda Orkestrası Eşliğinde Ud ve Makamsal Ezgilerimiz” adlı projesi ile ilçemizi gururlandırmıştı. 1974 Seydişehir doğumlu Oya Levendoğlu 8 yaşından bu yana müzik ile uğraşıyor. 14 yaşında ud sazı ile tanışan sanatçı, hayatını bu saz ile çizmeye karar veriyor ve kendisini akademisyen bir sanatçı olmaya adıyor. Lisans ve lisanüstü seviyelerde müzik üzerine aldığı eğitimde, Ayhan Zeren, Cihat Can, Gülçin Yahya, Mutlu Torun gibi Türkiye’nin önemli isimleriyle çalışma fırsatı buluyor.   Hemşehrimiz bir yandan akademide hızla ilerleyen genç bilim insanları arasında yer alıp diğer yandan kadın bir udi olarak başarılı icralarıyla ismini duyurmuş ve çalışma alanı olarak da Türk makam müziği teorisi, icrası, eğitimi ve  felsefesi alanlarında yoğunlaşmıştır. Akademik ve sanat alanındaki çalışmalarının yanında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine idari görevleriyle de hizmet etmiş uzunca bir süre bu fakültenin dekanlığını da yürütmüştür. 2012’den beri aynı kurumda Profesör olarak çalışan Levendoğlu, yurt içinde ve Amerika, Katar, Almanya, Yunanistan gibi ülkelerde ud sanatçısı olarak pekçok konser gerçekleştirmiş ve albüm çalışmaları ile de müzik dünyasının önemli isimleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu çalışmalardan bir tanesi olan ve 2005 yılında yayınlanan “Oda Orkestrası Eşliğinde Ud ve Makamsal Ezgilerimiz” adlı projesi kapsamında bestelenen Ud konçertosu Türkiye’nin ilk ve halen tek ud konçertosudur.
Kültür ve sanat alanlarında birçok değerli sanatçı çıkaran ilçemiz müzik dünyasında bir isimle daha gurur duydu.

Hemşerimiz ud sanatçısı Oya Levendoğlu 2005 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Ud Konçertinosu olan “Oda Orkestrası Eşliğinde Ud ve Makamsal Ezgilerimiz” adlı projesi ile ilçemizi gururlandırmıştı.

1974 Seydişehir doğumlu Oya Levendoğlu 8 yaşından bu yana müzik ile uğraşıyor. 14 yaşında ud sazı ile tanışan sanatçı, hayatını bu saz ile çizmeye karar veriyor ve kendisini akademisyen bir sanatçı olmaya adıyor. Lisans ve lisanüstü seviyelerde müzik üzerine aldığı eğitimde, Ayhan Zeren, Cihat Can, Gülçin Yahya, Mutlu Torun gibi Türkiye’nin önemli isimleriyle çalışma fırsatı buluyor.  

Hemşehrimiz bir yandan akademide hızla ilerleyen genç bilim insanları arasında yer alıp diğer yandan kadın bir udi olarak başarılı icralarıyla ismini duyurmuş ve çalışma alanı olarak da Türk makam müziği teorisi, icrası, eğitimi ve  felsefesi alanlarında yoğunlaşmıştır.

Akademik ve sanat alanındaki çalışmalarının yanında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine idari görevleriyle de hizmet etmiş uzunca bir süre bu fakültenin dekanlığını da yürütmüştür.

2012’den beri aynı kurumda Profesör olarak çalışan Levendoğlu, yurt içinde ve Amerika, Katar, Almanya, Yunanistan gibi ülkelerde ud sanatçısı olarak pekçok konser gerçekleştirmiş ve albüm çalışmaları ile de müzik dünyasının önemli isimleri arasına girmeyi başarmıştır. Bu çalışmalardan bir tanesi olan ve 2005 yılında yayınlanan “Oda Orkestrası Eşliğinde Ud ve Makamsal Ezgilerimiz” adlı projesi kapsamında bestelenen Ud konçertosu Türkiye’nin ilk ve halen tek ud konçertosudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.