Hemşerilerimiz Konya’da İftarda Buluştu

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2019 - 12:09, Güncelleme: 30.05.2019 - 12:09
 

Hemşerilerimiz Konya’da İftarda Buluştu

Konya’da ikamet eden Bostandereli hemşerilerimiz bağlarını kuvvetlendirmek için iftar düzenleyerek bir araya geldiler.

Konya’da yaşayan Bostandereli Ömer Ötel ve Ali Bağardı, hemşerilerini bir araya getirerek iftar organizasyonu düzenledi. Konya’da da birbirlerinden uzak kalmayarak aynı ve yakın mahallelerde oturan hemşeriler 1 gün içerisinde organize olarak iftarda buluştu. Yaptıkları iftar programı hakkında Toroslar Gazetesi’ne bilgi veren Ali Bağardı; “Birlikte iftar yapma fikrini arkadaşım Ömer Ötel ve ben ortaya atmıştık. Fakat gördük ki insanlar böyle bir organizasyonu çoktan bekliyormuş ve çok güzel karşılandı. En önemlisi iftar organizasyonunun gönüllülük esasına dayanmasıydı. İnsanlar yemek parasını Alman usulü ödemek suretiyle bir araya geldiler. Bu da isteyerek bir araya gelmeleri anlamına gelir ve bu benim için çok anlamlı.” dedi. İlkini gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra bunu geleneksel hale getirmeye karar verdiklerini aktaran Bağardı; “Bende bu işi burada bırakmayacağım. Gayri resmi bile olsa bir dernek çatısı altında toplanıp aylık sembolik bir miktar para toplayarak önümüzde ki yıl Allah’ın izniyle Konya’da ki tüm köylüleri bir araya getireceğiz.” dedi.  
Konya’da ikamet eden Bostandereli hemşerilerimiz bağlarını kuvvetlendirmek için iftar düzenleyerek bir araya geldiler.

Konya’da yaşayan Bostandereli Ömer Ötel ve Ali Bağardı, hemşerilerini bir araya getirerek iftar organizasyonu düzenledi. Konya’da da birbirlerinden uzak kalmayarak aynı ve yakın mahallelerde oturan hemşeriler 1 gün içerisinde organize olarak iftarda buluştu.

Yaptıkları iftar programı hakkında Toroslar Gazetesi’ne bilgi veren Ali Bağardı; “Birlikte iftar yapma fikrini arkadaşım Ömer Ötel ve ben ortaya atmıştık. Fakat gördük ki insanlar böyle bir organizasyonu çoktan bekliyormuş ve çok güzel karşılandı. En önemlisi iftar organizasyonunun gönüllülük esasına dayanmasıydı. İnsanlar yemek parasını Alman usulü ödemek suretiyle bir araya geldiler. Bu da isteyerek bir araya gelmeleri anlamına gelir ve bu benim için çok anlamlı.” dedi.

İlkini gerçekleştirdikleri buluşmadan sonra bunu geleneksel hale getirmeye karar verdiklerini aktaran Bağardı; “Bende bu işi burada bırakmayacağım. Gayri resmi bile olsa bir dernek çatısı altında toplanıp aylık sembolik bir miktar para toplayarak önümüzde ki yıl Allah’ın izniyle Konya’da ki tüm köylüleri bir araya getireceğiz.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.