Küpe Çukuru Ne Oldu?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2019 - 01:39, Güncelleme: 24.10.2019 - 01:39
 

Küpe Çukuru Ne Oldu?

Ali Saylam Yazısı..

Sadece bölgemizin değil belki de Türkiye’nin sayılı doğa harikalarından birisi.. Yalnız fotoğraflarda değil bizzat bir etkinlik çerçevesinde giderek gördüğüm harika bir yer.. Son yıllarda bu harika yeri keşfedenlerin ağızları açık kalıyordu. Hatta doğa sporcuları için Konya’nın gezip görülebilecek yerlerinin başında geliyordu. Doğa güzelliğinin yanı sıra yılkı atlarının da orada yaşaması güzelliğini artırıyordu. Bahsettiğim yer; Küpe Çukuru.. Bu güzel Küpe Çukuru’nun kime ait olduğu yıllardır tartışmaya sebep olmuş. 1985’te de bu tartışmaya nokta konularak mahkeme kararı ile Seydişehir’e verilmiş. Ve daha sonra İl Genel Meclisi’nin kaldırılması ile resmen Küpe Çukuru Seydişehir Belediyesi’nin olmuştu. Ta ki kimsenin anlam veremediği dalavere ile Akseki Bodamya şimdi ki adıyla Bademli’de 300 şahsın üzerine geçirilmesine kadar… Bu durumun en ilginç yanı da Küpe Çukuru alanının dağlık kısmını da kapsayarak Meradan tarlaya çevrilmesi… Gidenler bilir.. Allah aşkına oranın tarla ile ne alakası var? Meradan tarlaya çevrilmesine ise ne hukukçuların aklı eriyor ne Tapu Kadastrocuların aklı eriyor.. Trajikomik bir durum.. Bu iş öyle gizli tutulmuş öyle kitabına uydurulmuş ki bu gelişmeden 10 senedir kimsenin haberi yok. 10 yıl sonra bizim haber yapmamız ile ortaya çıkmış bir olay. Bunun nedeni de bu tür tapu davalarında itiraz süresi 10 yılmış. 10 yılı geçince itiraz yapılamıyormuş. Bu durum ortaya çıkınca bütün belgeler toplandı. Bir kısmı da bana geldi. Bizde bunları muhattabı olan yerlere verdik. Bunların içinde en önemlisi Küpe Çukuru’nun Seydişehir’e ait olduğuna dair mahkeme kararıydı.. Ve bu belgelerden sonra bu işe tam taraf olan Belediye’nin hukuki bir süreç başlatacağı bildirildi. Fakat 2017’nin Haziran ayında patlak veren bu durumdan sonra konuyla ilgili ne oldu, ne bitti hiçbir bilgimiz yok. Yani bir gelişme olmuşsa bile kamuoyunun haberi yok. Tabi bu duruma en fazla üzülen orada ataları yaşayan, mazileri ve anıları olan, şu anda büyük bir kısmı Seydişehir’de yaşayan Yörükler oldu. Birde benim gibi Seydişehir için çırpınan ve gidip orayı gördükten sonra hayran olan hemşerilerimiz oldu.. Geçtiğimiz günlerde ataları orada yaşayan ve çocukluğu o yaylada geçen değerli bir büyüğümle konuşmamızda; “Vallahi bizim sülale bu duruma çok üzülüyor. Şu anda bizim oradan şahsi bir beklentimiz yok. Gidip eskisi gibi orada mal besleyecek halimizde yok. Bizim tek üzüntümüz hatıralarımızın saklı olduğu, atalarımızın yaşadığı bu yerin bu duruma düşmesi.. Büyüklerimiz kırgınlar. ” dedi. Ve bazı duyarlı vatandaşlarımızda bu konuda başımın etini yiyorlar. Küpe Çukuru davası ne oldu, uğraşılmıyor mu, ne aşamada diye.. Bu konuyu bu köşe yazımla tekrar dile getirmek istedim. Hakikaten Küpe Çukur’u ne oldu?
Ali Saylam Yazısı..

Sadece bölgemizin değil belki de Türkiye’nin sayılı doğa harikalarından birisi..

Yalnız fotoğraflarda değil bizzat bir etkinlik çerçevesinde giderek gördüğüm harika bir yer..

Son yıllarda bu harika yeri keşfedenlerin ağızları açık kalıyordu.

Hatta doğa sporcuları için Konya’nın gezip görülebilecek yerlerinin başında geliyordu.

Doğa güzelliğinin yanı sıra yılkı atlarının da orada yaşaması güzelliğini artırıyordu.

Bahsettiğim yer; Küpe Çukuru..

Bu güzel Küpe Çukuru’nun kime ait olduğu yıllardır tartışmaya sebep olmuş.

1985’te de bu tartışmaya nokta konularak mahkeme kararı ile Seydişehir’e verilmiş.

Ve daha sonra İl Genel Meclisi’nin kaldırılması ile resmen Küpe Çukuru Seydişehir Belediyesi’nin olmuştu.

Ta ki kimsenin anlam veremediği dalavere ile Akseki Bodamya şimdi ki adıyla Bademli’de 300 şahsın üzerine geçirilmesine kadar…

Bu durumun en ilginç yanı da Küpe Çukuru alanının dağlık kısmını da kapsayarak Meradan tarlaya çevrilmesi…

Gidenler bilir..

Allah aşkına oranın tarla ile ne alakası var?

Meradan tarlaya çevrilmesine ise ne hukukçuların aklı eriyor ne Tapu Kadastrocuların aklı eriyor..

Trajikomik bir durum..

Bu iş öyle gizli tutulmuş öyle kitabına uydurulmuş ki bu gelişmeden 10 senedir kimsenin haberi yok.

10 yıl sonra bizim haber yapmamız ile ortaya çıkmış bir olay.

Bunun nedeni de bu tür tapu davalarında itiraz süresi 10 yılmış. 10 yılı geçince itiraz yapılamıyormuş.

Bu durum ortaya çıkınca bütün belgeler toplandı. Bir kısmı da bana geldi. Bizde bunları muhattabı olan yerlere verdik.

Bunların içinde en önemlisi Küpe Çukuru’nun Seydişehir’e ait olduğuna dair mahkeme kararıydı..

Ve bu belgelerden sonra bu işe tam taraf olan Belediye’nin hukuki bir süreç başlatacağı bildirildi.

Fakat 2017’nin Haziran ayında patlak veren bu durumdan sonra konuyla ilgili ne oldu, ne bitti hiçbir bilgimiz yok.

Yani bir gelişme olmuşsa bile kamuoyunun haberi yok.

Tabi bu duruma en fazla üzülen orada ataları yaşayan, mazileri ve anıları olan, şu anda büyük bir kısmı Seydişehir’de yaşayan Yörükler oldu.

Birde benim gibi Seydişehir için çırpınan ve gidip orayı gördükten sonra hayran olan hemşerilerimiz oldu..

Geçtiğimiz günlerde ataları orada yaşayan ve çocukluğu o yaylada geçen değerli bir büyüğümle konuşmamızda; “Vallahi bizim sülale bu duruma çok üzülüyor. Şu anda bizim oradan şahsi bir beklentimiz yok. Gidip eskisi gibi orada mal besleyecek halimizde yok. Bizim tek üzüntümüz hatıralarımızın saklı olduğu, atalarımızın yaşadığı bu yerin bu duruma düşmesi.. Büyüklerimiz kırgınlar. ” dedi.

Ve bazı duyarlı vatandaşlarımızda bu konuda başımın etini yiyorlar. Küpe Çukuru davası ne oldu, uğraşılmıyor mu, ne aşamada diye..

Bu konuyu bu köşe yazımla tekrar dile getirmek istedim.

Hakikaten Küpe Çukur’u ne oldu?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.