TARIM BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA RAKAMLAR KONUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2020 - 05:00, Güncelleme: 26.02.2020 - 05:00
 

TARIM BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA RAKAMLAR KONUŞTU

Seydişehir Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ilgili personeli tarafından toplantıda katılımcılara Seydişehir’in 2019 yılı hububat, pancar, meyve ve sebze yetiştiriciliği konusunda istatistik bilgileri verildi. Silajlık mısır, haşhaş ve çekirdekli kabak üretiminde Seydişehir’in Konya ilçeleri arasında birinci olduğu, buğday ve arpa verimliliğinde ise ön sırada yer aldığı, çilek üretiminde ilk üçe girdiği belirtilerek, ilçemizin bir tarım kenti olduğu vurgulandı. Toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyyup Gül, CHP ve İyi Parti temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Ziraat Odası İsmail Korkmaz, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Filiz, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Gündüz, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Abdullah Sürer, birlik yöneticileri, tarımsal üretici birlik başkanları, Arıcılık Birliği Başkanı, Kooperatif yöneticileri ve Tarım Meslek Lisesi Müdürü katıldı. Toplantıda İlçe Tarım personeli tarafından yapılan 2019 yılı tarım faaliyetleri ile ilgili sunumlarda; ilçemizde 350 bin 109 dekar alanda 20 farklı tarla bitkileri yetiştirildiği, 15 farklı sebze türünün yetiştirildiği ve çilek, kiraz, elma yetiştiriciliğinde de önemli mesafe alındığı, sahada yapılan çalışmalarla ve üründeki çeşitliliğin artmasıyla Seydişehir’de ki üretiminde son yıllarda büyük artış gösterdiği bildirilerek Seydişehir’in 31 ilçe içerisinde, silajlık mısırda birinci ve haşhaş üretiminde birinci sırada, pancarda 6. sırada, buğdayda 13. sırada ve arpada 14. sırada olduğu, buğday ve arpada verimlilik alanında ise birinci ilçe olduğu belirtildi. Acı bakla olarak bilinen termiye üretiminde ise Türkiye’de 6, Konya’da 4 ise 4 ilçede üretim yapıldığı, Seydişehir’in de bu ilçelerden biri olduğu vurgulandı. Konya Bölgesinde ilçeler arasında Seydişehir’in, çekirdekli kabakta birinci, çilek üretiminde Hüyük ve Doğanhisar’dan sonra 3. sırada olduğu, üzümde 8. sırada olduğu, cevizde 9. sırada olduğu, kirazda 11. sırada olduğu açıklandı. Yapılan sunumda 2019 yılında 4 bin 652 kişiye 7.129.910,18 TL destek ödemesi gerçekleştiği (bitkisel), ilçemizde 2553 tarımsal işletme bulunduğu, 1041 çiftçinin ÇKS’si bulunduğunun ve teşviklerden kooperatiflerin öncelikli olarak yararlandığının altı çizilerek kooperatifleşmenin hızlandırılması üzerinde duruldu.
Seydişehir Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ilgili personeli tarafından toplantıda katılımcılara Seydişehir’in 2019 yılı hububat, pancar, meyve ve sebze yetiştiriciliği konusunda istatistik bilgileri verildi.

Silajlık mısır, haşhaş ve çekirdekli kabak üretiminde Seydişehir’in Konya ilçeleri arasında birinci olduğu, buğday ve arpa verimliliğinde ise ön sırada yer aldığı, çilek üretiminde ilk üçe girdiği belirtilerek, ilçemizin bir tarım kenti olduğu vurgulandı.

Toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyyup Gül, CHP ve İyi Parti temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Ziraat Odası İsmail Korkmaz, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Filiz, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Gündüz, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Abdullah Sürer, birlik yöneticileri, tarımsal üretici birlik başkanları, Arıcılık Birliği Başkanı, Kooperatif yöneticileri ve Tarım Meslek Lisesi Müdürü katıldı.

Toplantıda İlçe Tarım personeli tarafından yapılan 2019 yılı tarım faaliyetleri ile ilgili sunumlarda; ilçemizde 350 bin 109 dekar alanda 20 farklı tarla bitkileri yetiştirildiği, 15 farklı sebze türünün yetiştirildiği ve çilek, kiraz, elma yetiştiriciliğinde de önemli mesafe alındığı, sahada yapılan çalışmalarla ve üründeki çeşitliliğin artmasıyla Seydişehir’de ki üretiminde son yıllarda büyük artış gösterdiği bildirilerek Seydişehir’in 31 ilçe içerisinde, silajlık mısırda birinci ve haşhaş üretiminde birinci sırada, pancarda 6. sırada, buğdayda 13. sırada ve arpada 14. sırada olduğu, buğday ve arpada verimlilik alanında ise birinci ilçe olduğu belirtildi.

Acı bakla olarak bilinen termiye üretiminde ise Türkiye’de 6, Konya’da 4 ise 4 ilçede üretim yapıldığı, Seydişehir’in de bu ilçelerden biri olduğu vurgulandı.

Konya Bölgesinde ilçeler arasında Seydişehir’in, çekirdekli kabakta birinci, çilek üretiminde Hüyük ve Doğanhisar’dan sonra 3. sırada olduğu, üzümde 8. sırada olduğu, cevizde 9. sırada olduğu, kirazda 11. sırada olduğu açıklandı.

Yapılan sunumda 2019 yılında 4 bin 652 kişiye 7.129.910,18 TL destek ödemesi gerçekleştiği (bitkisel), ilçemizde 2553 tarımsal işletme bulunduğu, 1041 çiftçinin ÇKS’si bulunduğunun ve teşviklerden kooperatiflerin öncelikli olarak yararlandığının altı çizilerek kooperatifleşmenin hızlandırılması üzerinde duruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.