VİRÜS BİZİ DE BULDU…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2020 - 12:00, Güncelleme: 30.05.2020 - 12:00
 

VİRÜS BİZİ DE BULDU…

Korona virüsde bayram gününe kadar temiz kalan Seydişehir Değirmenci Mahallesi’nde yaşayan vakalar ile sarsıldı.

66 yaşındaki Menekşe Karaca’nın rahatsızlanarak hastaneye gitmesi ile ortaya çıkan ilk vakadan sonra aynı aileden gelini İ.K, oğlu İ.K’nın da pozitif çıkması ile şehirde panik yaşandı. Daha sonra devreye giren filyasyon ekiplerinin çok sayıda test yapmıştı. İlk gelen test sonuçlarına göre yine aynı aileden biri Ulukapı Mahallesi’nde ikamet etmek üzere, Menekşe Karaca’nın torunu ve M.Ş ile birlikte vaka sayısı 5’e yükseldi. An itibari ile kısmi karantinada olan mahallede vakanın çıktığı evler gözetim altına alındı. Vaka çıkar çıkmaz Belediye ekipleri de mahalleyi dezenfekte çalışmalarına yoğunlaştı. Mahallede ikamet eden hasta yakınları ve çevresinden alınan çok sayıda test sonuçlarına göre durum değerlendirmesi yapılarak karantina kararı alınabilir. Duyum ve tahminlere göre söz konusu aileye virüsün Antalya Zeytinlik ve irtibatta olan Serik’ten geldiği bilgisi dolaşıyor. Öncelikle yerel yetkililer ve Seydişehir’de yaşayan halk ise Değirmenci Mahallesi halkından duyarlı olmasını bekleyerek tedbirlere uymalarını ve bu süreçte evden çıkmamalarını istiyorlar.
Korona virüsde bayram gününe kadar temiz kalan Seydişehir Değirmenci Mahallesi’nde yaşayan vakalar ile sarsıldı.

66 yaşındaki Menekşe Karaca’nın rahatsızlanarak hastaneye gitmesi ile ortaya çıkan ilk vakadan sonra aynı aileden gelini İ.K, oğlu İ.K’nın da pozitif çıkması ile şehirde panik yaşandı.

Daha sonra devreye giren filyasyon ekiplerinin çok sayıda test yapmıştı. İlk gelen test sonuçlarına göre yine aynı aileden biri Ulukapı Mahallesi’nde ikamet etmek üzere, Menekşe Karaca’nın torunu ve M.Ş ile birlikte vaka sayısı 5’e yükseldi.

An itibari ile kısmi karantinada olan mahallede vakanın çıktığı evler gözetim altına alındı. Vaka çıkar çıkmaz Belediye ekipleri de mahalleyi dezenfekte çalışmalarına yoğunlaştı. Mahallede ikamet eden hasta yakınları ve çevresinden alınan çok sayıda test sonuçlarına göre durum değerlendirmesi yapılarak karantina kararı alınabilir.

Duyum ve tahminlere göre söz konusu aileye virüsün Antalya Zeytinlik ve irtibatta olan Serik’ten geldiği bilgisi dolaşıyor.

Öncelikle yerel yetkililer ve Seydişehir’de yaşayan halk ise Değirmenci Mahallesi halkından duyarlı olmasını bekleyerek tedbirlere uymalarını ve bu süreçte evden çıkmamalarını istiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.