TECRÜBELER

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2020 - 11:25, Güncelleme: 11.07.2020 - 11:25
 

TECRÜBELER

Hakkı Balcı Köşe Yazısı

İnsanlar hakkınızda kötü düşünüp zan yürütebilir ya da olumlu düşünüp hüsnü zanda bulunabilirler... Zan ve hüsnü zan sahiplerinin hakkınızdaki düşünce ve söylemlerine takılıp kalmayın. Onlar değer ve değersizliğinizin sebebi olamaz. Siz kendi gerçekliğinize bakın birde her şeyinizi gören, bilen Allah’a... * İnsanların hatırla, gönülle duyguyla, vefayla bir bağı kalmamış. O’nu kaybetmek istemediğini hissediyor senin anlayışlı olmanı, alttan almanı, affedici olmanı zekice kullanıyor. Sen katlandıkça şımarıyor ve kimse seni incitmekten, üzmekten, kaybetmekten korkmuyor. Her seferinde ‘Akıllandım’ diyorsun ama akıllandığını zannettiğinin farkına varmıyorsun. ‘Bir daha mı asla’ diyorsun asla dediğin yerden kırılıyorsun. İnciniyor, üzülüyor biliyorsun, bildiğin yerden vuruluyor ve asla değişmiyorsun... * “İnce ayrıntılar boğar, yorar insanı noksan aratır, zihin karıştırır. Düşünmemek, anı yaşamak istiyorsak detaydan kaçmak ve  oluruna bırakmayı öğrenmek lazım... Nasipten öteye gidilmiyor, güzel şeyler olacağı varsa birden oluveriyor... Kurcalamak, detaylara takılı kalmak olacaksa kötü şeylerin önüne geçemiyor.” * Her şeyin elimizin altında olduğu bir ülkemiz olsun istiyoruz. Olmadı mı eleştiride, şikayette şahin kesilip, sorumluluk yüklenmekte karga oluyoruz... Başımızı öne eğip kendimizi sorgulayalım bakalım... ülkemizi her fırsatta protesto edenimiz, her olumsuzluğu iktidarla açıklayanımız çok, benim bir sorumluluğum vazifem var mı diyenimiz yok... Rabbim bu devlete bu millete zeval vermez inşallah... * Gözümüz yanıltabilir, nefsimiz aldatabilir... Halbuki, bu dünyadan bize kalacak olanlar; gözümüzü yanıltan heva , nefsimizi aldatan heves değil gönül tellerine dokunan mızrap ve gönlümüzün duyduklarıdır.
Hakkı Balcı Köşe Yazısı

İnsanlar hakkınızda kötü düşünüp zan yürütebilir ya da olumlu düşünüp hüsnü zanda bulunabilirler... Zan ve hüsnü zan sahiplerinin hakkınızdaki düşünce ve söylemlerine takılıp kalmayın. Onlar değer ve değersizliğinizin sebebi olamaz. Siz kendi gerçekliğinize bakın birde her şeyinizi gören, bilen Allah’a...

*

İnsanların hatırla, gönülle duyguyla, vefayla bir bağı kalmamış. O’nu kaybetmek istemediğini hissediyor senin anlayışlı olmanı, alttan almanı, affedici olmanı zekice kullanıyor. Sen katlandıkça şımarıyor ve kimse seni incitmekten, üzmekten, kaybetmekten korkmuyor. Her seferinde ‘Akıllandım’ diyorsun ama akıllandığını zannettiğinin farkına varmıyorsun. ‘Bir daha mı asla’ diyorsun asla dediğin yerden kırılıyorsun. İnciniyor, üzülüyor biliyorsun, bildiğin yerden vuruluyor ve asla değişmiyorsun...

*

“İnce ayrıntılar boğar, yorar insanı noksan aratır, zihin karıştırır. Düşünmemek, anı yaşamak istiyorsak detaydan kaçmak ve  oluruna bırakmayı öğrenmek lazım... Nasipten öteye gidilmiyor, güzel şeyler olacağı varsa birden oluveriyor... Kurcalamak, detaylara takılı kalmak olacaksa kötü şeylerin önüne geçemiyor.”

*

Her şeyin elimizin altında olduğu bir ülkemiz olsun istiyoruz. Olmadı mı eleştiride, şikayette şahin kesilip, sorumluluk yüklenmekte karga oluyoruz... Başımızı öne eğip kendimizi sorgulayalım bakalım... ülkemizi her fırsatta protesto edenimiz, her olumsuzluğu iktidarla açıklayanımız çok, benim bir sorumluluğum vazifem var mı diyenimiz yok... Rabbim bu devlete bu millete zeval vermez inşallah...

*

Gözümüz yanıltabilir, nefsimiz aldatabilir...

Halbuki, bu dünyadan bize kalacak olanlar; gözümüzü yanıltan heva , nefsimizi aldatan heves değil gönül tellerine dokunan mızrap ve gönlümüzün duyduklarıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.