ÇÖZÜM BEKLEYEN MESELELERİMİZ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2020 - 09:36, Güncelleme: 24.09.2020 - 09:36
 

ÇÖZÜM BEKLEYEN MESELELERİMİZ

Ali Saylam Köşe Yazısı

Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de ilk gündem pandemi, ardından da ekonomi geliyor. Pandemi Konya’yı adeta kasıp kavuruyor... Tabi ilçemizde bu olumsuz tablodan nasibini alıyor. Artık her yerde virüs var. Kurumlarda, ailelerde, uç mahallelerde  her yerde… Hastanemizde, Konyadaki Pandemi hastaneleri de yoğun. Gün geçmiyor ki koronadan bir tanıdığımız ölmesin. Önümüzdeki günlerde vaka artışı durdurulabilirse ne ala. Durdurulamazsa havaların soğuması ile vakaların artacak olması hepimizin endişelendiriyor. Tabii önlemler de en üst düzeyde alınıyor ve alınmaya da devam edecek. Denetimler her noktada yapılıyor. İşte bu ikilem içerisinde bizim üzerimize düşen sorumluluk toplumdan kaçmak, maske takmak ve temizliğe dikkat etmek. Belirsizliğin çok fazla olduğu böyle önemli bir salgın sürecinde tabii ki üretimden de vazgeçilemiyor. Bazı kısıtlamalar gelse de bunun üretim noktasında olmayacağı belli. Hayat devam ediyor… İşte bu ikinci gündemde son aylarda önemli gelişmeler oldu. Bunların birisi Tarım ile ilgili, bir diğeri de Organize Sanayi ile ilgili. Büyükşehir Belediye Başkanlığını makamında ziyaret eden Seydişehir heyetine, Seydişehir’e hal, soğuk hava deposu kazandırılması hususunda söz verildi. Yıllardır beklenen bir türlü gerçekleşmeyen Organize sanayi bölgesine doğalgaz kazandırılmasının ise yakında gerçekleşeceği müjdeleri hem Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız hem de Belediye Başkanımız tarafından dillendirildi. Bende bu Seydişehir’in ekonomisine ivme kazandıracak iki gelişmeyi çok olumlu buluyorum. Zira Suğla da çitçilik yapanlar ile konuştuğumuz da hemen hemen hepsi, sulu tarım yaptıkları ve topraklarının bereketli olduğu için her türlü ürünlerini yetiştirebileceklerini ve son yıllarda üretimlerinin arttığını ama ürünlerini değerinde satamadığını belirtip hal ve soğuk hava deposunun öneminin altını çiziyorlar. Organze sanayinde ise doğalgazı bekleyen birçok yatırımcı olduğu kulağımıza geliyor. Biz basın mensuplarına düşen de tarım için hal ve soğuk deposu, üretim için doğalgaz isteğini avazımız çıktığı kadar seslendirmek. Toroslar Gazetesi olarak da bu gelişmeleri yayın politikamızın başucuna koyarak haber yapmaya ve her platforma taşımaya devam edeceğiz.
Ali Saylam Köşe Yazısı

Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de ilk gündem pandemi, ardından da ekonomi geliyor.

Pandemi Konya’yı adeta kasıp kavuruyor... Tabi ilçemizde bu olumsuz tablodan nasibini alıyor.

Artık her yerde virüs var.

Kurumlarda, ailelerde, uç mahallelerde  her yerde…

Hastanemizde, Konyadaki Pandemi hastaneleri de yoğun.

Gün geçmiyor ki koronadan bir tanıdığımız ölmesin.

Önümüzdeki günlerde vaka artışı durdurulabilirse ne ala. Durdurulamazsa havaların soğuması ile vakaların artacak olması hepimizin endişelendiriyor.

Tabii önlemler de en üst düzeyde alınıyor ve alınmaya da devam edecek.

Denetimler her noktada yapılıyor. İşte bu ikilem içerisinde bizim üzerimize düşen sorumluluk toplumdan kaçmak, maske takmak ve temizliğe dikkat etmek.

Belirsizliğin çok fazla olduğu böyle önemli bir salgın sürecinde tabii ki üretimden de vazgeçilemiyor.

Bazı kısıtlamalar gelse de bunun üretim noktasında olmayacağı belli.

Hayat devam ediyor…

İşte bu ikinci gündemde son aylarda önemli gelişmeler oldu.

Bunların birisi Tarım ile ilgili, bir diğeri de Organize Sanayi ile ilgili.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını makamında ziyaret eden Seydişehir heyetine, Seydişehir’e hal, soğuk hava deposu kazandırılması hususunda söz verildi.

Yıllardır beklenen bir türlü gerçekleşmeyen Organize sanayi bölgesine doğalgaz kazandırılmasının ise yakında gerçekleşeceği müjdeleri hem Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız hem de Belediye Başkanımız tarafından dillendirildi.

Bende bu Seydişehir’in ekonomisine ivme kazandıracak iki gelişmeyi çok olumlu buluyorum.

Zira Suğla da çitçilik yapanlar ile konuştuğumuz da hemen hemen hepsi, sulu tarım yaptıkları ve topraklarının bereketli olduğu için her türlü ürünlerini yetiştirebileceklerini ve son yıllarda üretimlerinin arttığını ama ürünlerini değerinde satamadığını belirtip hal ve soğuk hava deposunun öneminin altını çiziyorlar.

Organze sanayinde ise doğalgazı bekleyen birçok yatırımcı olduğu kulağımıza geliyor.

Biz basın mensuplarına düşen de tarım için hal ve soğuk deposu, üretim için doğalgaz isteğini avazımız çıktığı kadar seslendirmek.

Toroslar Gazetesi olarak da bu gelişmeleri yayın politikamızın başucuna koyarak haber yapmaya ve her platforma taşımaya devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.