Yem bitkilerinde büyük artış
Yem bitkilerinde büyük artış
Besicilik yapan üreticiler yem girdisi fazla olunca ihtiyacı olan yemleri kendileri yapmaya başladı.
Besicilik yapan üreticiler yem girdisi fazla olunca ihtiyacı olan yemleri kendileri yapmaya başladı.
İlçemizde İlçe Tarım’ın 3 yıl önce başlattığı dane mısır deneme çalışmalarıyla başta dane mısırı olmak üzere silajlık mısır , yonca , fiğ ve yem şalgamı ekiminde büyük bir artış olduğu , artışın sebebinin bu ürünlerin verimliliğin artması ve getirisinin yükselmesinin yanı sıra hayvancılık yapanların kendi yemlerini kendilerinin yapmaya başlamasından kaynaklandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre ilçemize ait tarım bölgemiz su kısıtı olmayan bölgelerden olduğu için sulamadan dolayı dane mısırda çok yüksek verim elde edilmesi ile 3 sene önce sıfır olan tarımsal arazimizde bu yıl 6 bin dekar dane mısır ekilip toplam 7 bin 200 ton ürün elde edildi.
Diğer yandan yem bitkisi olan silajlık mısırın geçe yıl 13 dekar alanda ekim yapılırken bu yıl alanın 16 bin dekara çıktığı , yoncanın ise geçen yıl 8 bin dekarken bu yıl 9 bin dekara yükseldiği , fiğ ise 2500 dekardan büyük bir yükseliş göstererek 11 bin dekara alan ekildiği, daha önceki yıllar üretimleri sıfır olan yem şalgamı ve yemlik bezelyenin ise bu yıl üretiminin yapıldığı öğrenildi.
İlçenin son yıllardaki gelişmelerle tarım kentine dönüştüğünü seydişehirde nerdeyse tüm tarla bitkilerinin ve sebze ürünlerinin yetiştirildiğini ve meyvecilikte özellikle çilek , üzüm ve kirazda önemli bir gelişme gösterdiğini belirten İlçe Tarım görevlileri :” suğlamız verimli bir arazi ve bütün bölgesinde sulu tarım yapılıyor. Özellikle son yıllardaki başta dane mısır olmak üzere yem bitkilerinin ekiminde büyük bir artış var. Bu da gösteriyor ki tarımdaki ürün çeşitliliği git gide artıyor” diyerek seydişehirin bir tarım kenti olduğunu söylediler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.