Ömre bedel gece Kadir Gecesi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2021 - 08:21, Güncelleme: 08.05.2021 - 08:21
 

Ömre bedel gece Kadir Gecesi

Ömre bedel gece Kadir Gecesi

ÖMRE BEDEL GECE KADİR GECESİ (27) RAMAZAN 2021   انا انزلناه في ليلة القدر١ وما ادراك ما ليلة القدر٢ ليلهدة القدر خير من الف شهر٣ تنزل الملائكة والروح فيها باذن ربهم من كل امر٤ سلام هى حتى مطلع الفجر٥.   Şüphesiz biz onu Kadir gecesi'nde indirdik(1) Kadir gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin(2) Kadir gecesi bin Aydan daha hayırlıdır(3) melekler ve ruh o gecede rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner(4) o gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.(5)    Bir önceki sure oku emri ile başlıyor,neyi okusun? Kadir gecesi'nde Kadri büyük olan Kur'an'ı oku, ne zaman indi? Ramazan'da, hangi gece indi? Kadir gecesi'nde gece mi gündüz mü? Gece, hangi gece? Mübarek bir gece.   وكل الليالي ليلة القدر ان دنت كما ان كل يوم اللقاء يوم جمعة      Yaklaşan her gece başlı başına bir Kadir gecesidir, mü'minlerin sevdikleri ile kavuştukları her gün bir cuma günüdür.     Kâdir ve Muktedir olan yüce Allah'ın,vahiy emini  Cebrâil vasıtasıyla kadir gecesinde kadri büyük olan Allah Rasülüne indirdiği kur'an'ı Kerim'in 97. süresi olan Kadîr süresinde adı geçen KADİR GECESİ'nden bahsediyoruz.      Ömre bedel bir gece. Bu geceyi idrak ve ihya eden bir mü'min kişi, yaklaşık icinde kadir  gecesi olmayan 83 yıl 4 ay'dan daha hayırlı amel yapmış olur.   Kadir gecesi,yalnız Arabistan'ın değil,bütün dünyanın kaderini değiştirecek bir kitabın yani Kur'an-ı Kerim'in İNİŞ BAYRAMI'dır ve bu bayramı kutlamaktır.   EZELDE tasarlanan ve   hazırlanan PLAN'ın uygu- landığı gecedir kadir gecesi.   Beden için ruh neyse,kâi- nat için vahiy o'dur,işte vahyin, dolayısıyla yepyeni bir hayatın başlangıcıdır kadir gecesi.   Yüce Allah, bizleri ve bütün mu'minleri hüküm ve hikmet konusu olan bütün işlerin ayrıldığı bu  mübarek gecede indirilen kur'an ve şanlı peygamber Rasulü zî şân efendimizin hürmetine KADİR GECESİ nin kadrini bilenlerden, Kadir gecesi için va'dedilen mujdelere nâil olanlardan eylesin.    Yüce Allah Kadir gecesinin,Kadir gecesi'nde indirilen kur'an-ı Kerim'in, kur'an-ı Kerim'in birinci muhatabı olan Rasulullah efendimizin hürmeti için MESCİDİ AKSA'yı Yahudilerin kirli ellerinden kurtarıp iki kardeşi olan haremeyne, Mescid-i Harama ve Mescid-i nebevi'ye ilhak eylesin.    Allahım sen affedicisin, affı seversin,beni,Annemi- Babamı ve bütün mu'minleri affeyle. Âmîn.   Ahmet ÖZKAN   8 Mayıs 2021 Cumartesi
Ömre bedel gece Kadir Gecesi

ÖMRE BEDEL GECE KADİR GECESİ (27) RAMAZAN 2021

 

انا انزلناه في ليلة القدر١ وما ادراك ما ليلة القدر٢ ليلهدة القدر خير من الف شهر٣ تنزل الملائكة والروح فيها باذن ربهم من كل امر٤ سلام هى حتى مطلع الفجر٥.

 

Şüphesiz biz onu Kadir gecesi'nde indirdik(1) Kadir gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin(2) Kadir gecesi bin Aydan daha hayırlıdır(3) melekler ve ruh o gecede rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner(4) o gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.(5)

   Bir önceki sure oku emri ile başlıyor,neyi okusun? Kadir gecesi'nde Kadri büyük olan Kur'an'ı oku, ne zaman indi? Ramazan'da, hangi gece indi? Kadir gecesi'nde gece mi gündüz mü? Gece, hangi gece? Mübarek bir gece.

 

وكل الليالي ليلة القدر ان دنت

كما ان كل يوم اللقاء يوم جمعة

 

   Yaklaşan her gece başlı başına bir Kadir gecesidir, mü'minlerin sevdikleri ile kavuştukları her gün bir cuma günüdür.

 

  Kâdir ve Muktedir olan yüce Allah'ın,vahiy emini 

Cebrâil vasıtasıyla kadir gecesinde kadri büyük olan Allah Rasülüne indirdiği kur'an'ı Kerim'in 97. süresi olan Kadîr süresinde adı geçen KADİR GECESİ'nden bahsediyoruz.

     Ömre bedel bir gece.

Bu geceyi idrak ve ihya eden bir mü'min kişi, yaklaşık icinde kadir

 gecesi olmayan 83 yıl 4 ay'dan daha hayırlı amel yapmış olur.

  Kadir gecesi,yalnız Arabistan'ın değil,bütün dünyanın kaderini değiştirecek bir kitabın yani Kur'an-ı Kerim'in İNİŞ BAYRAMI'dır ve bu bayramı kutlamaktır.

  EZELDE tasarlanan ve 

 hazırlanan PLAN'ın uygu-

landığı gecedir kadir gecesi.

  Beden için ruh neyse,kâi-

nat için vahiy o'dur,işte vahyin, dolayısıyla yepyeni bir hayatın

başlangıcıdır kadir gecesi.

  Yüce Allah, bizleri ve bütün mu'minleri hüküm ve hikmet konusu olan bütün işlerin ayrıldığı bu

 mübarek gecede

indirilen kur'an ve şanlı peygamber Rasulü zî şân efendimizin hürmetine

KADİR GECESİ

nin kadrini bilenlerden,

Kadir gecesi için va'dedilen mujdelere nâil olanlardan eylesin.

   Yüce Allah Kadir gecesinin,Kadir gecesi'nde indirilen kur'an-ı Kerim'in, kur'an-ı Kerim'in birinci muhatabı olan Rasulullah efendimizin hürmeti için MESCİDİ AKSA'yı Yahudilerin kirli ellerinden kurtarıp iki kardeşi olan haremeyne, Mescid-i Harama ve Mescid-i nebevi'ye ilhak eylesin.

   Allahım sen affedicisin, affı seversin,beni,Annemi-

Babamı ve bütün mu'minleri affeyle. Âmîn.

 

Ahmet ÖZKAN

 

8 Mayıs 2021 Cumartesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.