Eğitim İş 1 Günlük İş Bıraktı (VİDEOLU)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.12.2021 - 13:39, Güncelleme: 29.12.2021 - 13:41
 

Eğitim İş 1 Günlük İş Bıraktı (VİDEOLU)

Eğitim İş Seydişehir Temsilciliği 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim İş Sendikası binası önünde üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapan Eğitim İş Seydişehir Temsilcisi Erkan Özkaynak Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemine Seydişehir Şubesi olarak kendilerinin de katıldığını bildirdi. Basın açıklamasında: “AKP iktidarı ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam etmektedir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye;  vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır.” diyerek öğretmenlerin maaşlarına %100 zam yapılmasının gerektiğini belirtti. Çıkarılması düşünülen Öğretmenlik Meslek Kanununa da karşı olduklarını belirten Erkan Özkaynak “İş güvencemizi ortadan kaldıracak, öğretmenler odasını bir kez daha bölecek olduğu halde bize müjde gibi sunulmaya çalışan Öğretmenlik Meslek Kanunu yanlış alınmış bir karardır. Bu böyle gitmez, gidemez! Bugün bizim halimizi görmezden gelenlere, isyanımıza kulağını kapatanlara karşı üretimden gelen gücümüzü kullanacağız! Bir günlük iş bırakma eylemimizle sesimizi herkese duyuracağız. Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt’un dediği gibi ders vereceğiz! Bugün dünyada Başöğretmen ünvanı taşıyan bir liderin kurduğu tek ülke olan Cumhuriyetimizde, öğretmenlere ve öğretmenliğe pranga vurulamayacağını göstereceğiz.” dedi. Basın açıklamasının sonunda : “Bu kararlılığımızı göstermek için Seydişehir’de de tüm emekçi öğretmenlerimiz olarak üyelerimiz 1 günlüğüne iş bıraktık” dedi.  
Eğitim İş Seydişehir Temsilciliği 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim İş Sendikası binası önünde üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapan Eğitim İş Seydişehir Temsilcisi Erkan Özkaynak Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemine Seydişehir Şubesi olarak kendilerinin de katıldığını bildirdi.

Basın açıklamasında: “AKP iktidarı ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam etmektedir.

Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye;  vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır.” diyerek öğretmenlerin maaşlarına %100 zam yapılmasının gerektiğini belirtti.

Çıkarılması düşünülen Öğretmenlik Meslek Kanununa da karşı olduklarını belirten Erkan Özkaynak “İş güvencemizi ortadan kaldıracak, öğretmenler odasını bir kez daha bölecek olduğu halde bize müjde gibi sunulmaya çalışan Öğretmenlik Meslek Kanunu yanlış alınmış bir karardır.

Bu böyle gitmez, gidemez! Bugün bizim halimizi görmezden gelenlere, isyanımıza kulağını kapatanlara karşı üretimden gelen gücümüzü kullanacağız! Bir günlük iş bırakma eylemimizle sesimizi herkese duyuracağız. Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt’un dediği gibi ders vereceğiz! Bugün dünyada Başöğretmen ünvanı taşıyan bir liderin kurduğu tek ülke olan Cumhuriyetimizde, öğretmenlere ve öğretmenliğe pranga vurulamayacağını göstereceğiz.” dedi.

Basın açıklamasının sonunda : “Bu kararlılığımızı göstermek için Seydişehir’de de tüm emekçi öğretmenlerimiz olarak üyelerimiz 1 günlüğüne iş bıraktık” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.