Kuğulu Meke Akınına Uğradı (VİDEOLU)

Türkiye 11.02.2022 - 15:18, Güncelleme: 11.02.2022 - 16:04
 

Kuğulu Meke Akınına Uğradı (VİDEOLU)

Seydişehir'de havaların soğuk geçmesiyle Suğla barajı donunca susuz kalan meke ve yabani ördekler Kuğulu Göletine akın etti.

Yıllar önce yaşanan böyle bir durumun bu seneki kışın çetin geçmesiyle tekrar yaşandığı belirtildi. Kuğulu Gölet’indeki on binlerce meke ve yabani ördeği görenler; “Böyle durumlar eski çetin kışlarda Kuğulu Parkta yaşanır, avcılar çuvallarla meke vururlardı. Ancak son yıllarda böyle bir manzarayla karşılaşılmıyordu. Şuanda Kuğulu Gölet’indeki manzara eski kışları hatırlatıyor.” dediler. Çok sayıda meke ve yabani ördeğin Kuğulu Göletlerine gelmesinin sebebi ise Suğla Barajının donması ve kuşların su ihtiyaçlarını gidermek için Kuğulu’ya gelmelerine bağlanıyor.      
Seydişehir'de havaların soğuk geçmesiyle Suğla barajı donunca susuz kalan meke ve yabani ördekler Kuğulu Göletine akın etti.

Yıllar önce yaşanan böyle bir durumun bu seneki kışın çetin geçmesiyle tekrar yaşandığı belirtildi.

Kuğulu Gölet’indeki on binlerce meke ve yabani ördeği görenler; “Böyle durumlar eski çetin kışlarda Kuğulu Parkta yaşanır, avcılar çuvallarla meke vururlardı. Ancak son yıllarda böyle bir manzarayla karşılaşılmıyordu. Şuanda Kuğulu Gölet’indeki manzara eski kışları hatırlatıyor.” dediler.

Çok sayıda meke ve yabani ördeğin Kuğulu Göletlerine gelmesinin sebebi ise Suğla Barajının donması ve kuşların su ihtiyaçlarını gidermek için Kuğulu’ya gelmelerine bağlanıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.