Suğla etrafındaki araziler risk altında

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.02.2022 - 10:15, Güncelleme: 14.02.2022 - 14:10
 

Suğla etrafındaki araziler risk altında

Suğla Göleti etrafında bulunan yaklaşık 10000 dekarlık tarım arazisi için tehlike çanları çalıyor.

Konya’nın Seydişehir İlçesinde İçeri Kışla Mevki,Taşağıl Mahallasi,Ortakaraören Mahallesi,Gökhüyük Mahallesi,Ahırlı İlçesinde ve Yalıhüyük İlçesinde Suğla Göletti etrafında bulunan yaklaşık 10000 dekarlık tarım arazisi Ocak ve Şubat aylarında yağan kar sularının erimesi ile 1 metreyi aşkın su topladı. Ziraat Mühendisi Yusuf Kök “Suğla göleti etrafında bulunan Seydişehir,Ahırlı ve Yalıhüyükte  araziler ve aynı zamanda Antalya yolu etrafında bulunan araziler karların erimesi ile yaklaşık 1 metre su kaplamış  durumda.Eğer toprak suyu emmezse ki bu biraz zor gözüküyor.Yaklaşık 10000 dekar ekili tarım arazisini kaybetmiş olacağız. Tesellimiz ise Allah'a şükür bu sene kuraklık riskinden kurtulmuş olmamız dedi.”
Suğla Göleti etrafında bulunan yaklaşık 10000 dekarlık tarım arazisi için tehlike çanları çalıyor.


Konya’nın Seydişehir İlçesinde İçeri Kışla Mevki,Taşağıl Mahallasi,Ortakaraören Mahallesi,Gökhüyük Mahallesi, Ahırlı İlçesinde ve Yalıhüyük İlçesinde Suğla Göletti etrafında bulunan yaklaşık 10000 dekarlık tarım arazisi Ocak ve Şubat aylarında yağan kar sularının erimesi ile 1 metreyi aşkın su topladı.
Ziraat Mühendisi Yusuf Kök “ Suğla göleti etrafında bulunan Seydişehir, Ahırlı ve Yalıhüyükte  araziler ve aynı zamanda Antalya yolu etrafında bulunan araziler karların erimesi ile yaklaşık 1 metre su kaplamış  durumda.Eğer toprak suyu emmezse ki bu biraz zor gözüküyor.Yaklaşık 10000 dekar ekili tarım arazisini kaybetmiş olacağız. Tesellimiz ise Allah'a şükür bu sene kuraklık riskinden kurtulmuş olmamız dedi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.