Seyid Harun Cami Ramazana Yetişecek Mi?

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 24.02.2022 - 16:25, Güncelleme: 24.02.2022 - 16:25
 

Seyid Harun Cami Ramazana Yetişecek Mi?

Ekim ayında onarımına başlanan tarihi Seyid Harun Caminde müteahhittin kış nedeniyle çalışmalarına ara vermesi, ‘Ramazan ayına bitmeyecek mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

2007-2008 yılında yapılan restorasyon nedeniyle kapalı kalan Seyid Harun Cami daha sonra ufak bir tadilat daha geçirmişti. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ihalesi yapılan ve Ramazan ayına bitirilmesi planlanan Seyid Harun Caminin çatı, tavan ve taban onarımı inşaatına başlanmıştı. Ramazana sayılı günler kalması ve müteahhittin çatının onarımını bitirdikten sonra kış nedeniyle ara vermesiyle onarımın Ramazana yetişememe ihtimali Dernek Başkanı Mahmut Kurt ve cemaati endişelendirdi. Dernek Başkanı Mahmut Kurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu’yla camiinin Ramazana yetiştirilmesi hususunda görüştüğünü belirterek: “Yetkililer ve Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Bey’i camiyle ilgili son durumdan haberdar ettim. Geçtiğimiz günlerde sağ olsun Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu Seydişehir’e gelerek beni de ziyaret etti. Müteahhitti arayarak Ramazan ayına bitirilmesini istedi. İnşallah camimiz Ramazana biter de cemaatimizde camisine kavuşur.”  dedi.
Ekim ayında onarımına başlanan tarihi Seyid Harun Caminde müteahhittin kış nedeniyle çalışmalarına ara vermesi, ‘Ramazan ayına bitmeyecek mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

2007-2008 yılında yapılan restorasyon nedeniyle kapalı kalan Seyid Harun Cami daha sonra ufak bir tadilat daha geçirmişti.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ihalesi yapılan ve Ramazan ayına bitirilmesi planlanan Seyid Harun Caminin çatı, tavan ve taban onarımı inşaatına başlanmıştı.

Ramazana sayılı günler kalması ve müteahhittin çatının onarımını bitirdikten sonra kış nedeniyle ara vermesiyle onarımın Ramazana yetişememe ihtimali Dernek Başkanı Mahmut Kurt ve cemaati endişelendirdi.

Dernek Başkanı Mahmut Kurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu’yla camiinin Ramazana yetiştirilmesi hususunda görüştüğünü belirterek: “Yetkililer ve Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Bey’i camiyle ilgili son durumdan haberdar ettim. Geçtiğimiz günlerde sağ olsun Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanoğlu Seydişehir’e gelerek beni de ziyaret etti. Müteahhitti arayarak Ramazan ayına bitirilmesini istedi. İnşallah camimiz Ramazana biter de cemaatimizde camisine kavuşur.”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.