SEYDİŞEHİR ESNAF ODASINDAN VERGİ DAİRESİNE ZİYARET

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.03.2022 - 11:57, Güncelleme: 02.03.2022 - 11:57
 

SEYDİŞEHİR ESNAF ODASINDAN VERGİ DAİRESİNE ZİYARET

33.Vergi haftası kutlamaları dolayısıyla, Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ve Yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Vergi Dairesi Müdürü Kadir Aytürk’ü ve daire çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyarette, vergi yönetmeliği, kazanç vergilerinde yeni dönem uygulamaları ile Seydişehir'in ticari hayatı ve esnaf ve sanatkârın içinde bulunduğu durum konuşuldu. Ziyaret sonrasında Vergi dairesi müdürü Kadir Aytürk esnaf odasının nazik ziyaretinden dolayı memnun kaldığını belirterek, “ilçeyi sevdiğini kurum olarak her zaman esnaflarımızın yanında olduklarını belirtti” Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar ise açıklamasında;        “Yakın dönemde ilçemiz vergi dairesinde göreve başlayan Kadir Aytürk beyle pandemi ve oda seçimlerimiz dolayısıyla bir araya gelememiştik. 33. Vergi haftası kutlamaları nedeniyle ziyaretimizi gerçekleştirdik. Dedi.      Vergi kutsaldır. Her bireyin kazancı nispetinde vergisini ödemesi ise bir vatandaşlık görevidir. Bu sebeple, temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkârın, yükümlülüğü olan gelir vergisi ve damga vergilerindeki muafiyetler, yönetmeliklerde meydana gelen değişiklikler ile yeni vergi düzenlemeleri ve Basit usuldeki uyulacak haller her yıl bakanlığımızca güncellenmektir.     Gerçek ve Basit usule tabi üyelerimizin vergi uygulamaları hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bilgilendirme yetkisiz ya da yeterli bilgilerden yoksun kişiler tarafından yapılması halinde bazı mağduriyetler yaşanmaktadır. Bu sebeple, Vergi konularının güncel hakimi, vergi dairemizin kıymetli yöneticileri ve Mali Müşavirlerimiz tarafından, tek noktadan, yada eksik bilgiler yerine, doğru bilgileri doğru kişilerle öğrenmenin esnafımız adına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Oda olarak, vergilendirme ve mevzuatta meydana gelen değişiklikleri İlçe vergi dairesi Müdürümüz Kadir Aytürk bey ve dairemizin değerli yetkilileri ayrıca ilçemizde faaliyette olan serbest mali müşavirler ve muhasebecilerimizle bir araya gelip sürekli güncelliyoruz diyen Başkan Aypar,        Bu noktada saygı değer Müdürümüz ve daire çalışanlarına emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor. Bu vesile ile, Tüm üyelerimiz ve esnaflarımızın Vergi haftasını kutlar, hayırlı bereketli işler dilediğini sözlerine ekledi.
33.Vergi haftası kutlamaları dolayısıyla, Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ve Yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Vergi Dairesi Müdürü Kadir Aytürk’ü ve daire çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyarette, vergi yönetmeliği, kazanç vergilerinde yeni dönem uygulamaları ile Seydişehir'in ticari hayatı ve esnaf ve sanatkârın içinde bulunduğu durum konuşuldu. Ziyaret sonrasında Vergi dairesi müdürü Kadir Aytürk esnaf odasının nazik ziyaretinden dolayı memnun kaldığını belirterek, “ilçeyi sevdiğini kurum olarak her zaman esnaflarımızın yanında olduklarını belirtti”

Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar ise açıklamasında;

       “Yakın dönemde ilçemiz vergi dairesinde göreve başlayan Kadir Aytürk beyle pandemi ve oda seçimlerimiz dolayısıyla bir araya gelememiştik. 33. Vergi haftası kutlamaları nedeniyle ziyaretimizi gerçekleştirdik. Dedi.

     Vergi kutsaldır. Her bireyin kazancı nispetinde vergisini ödemesi ise bir vatandaşlık görevidir. Bu sebeple, temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkârın, yükümlülüğü olan gelir vergisi ve damga vergilerindeki muafiyetler, yönetmeliklerde meydana gelen değişiklikler ile yeni vergi düzenlemeleri ve Basit usuldeki uyulacak haller her yıl bakanlığımızca güncellenmektir.

    Gerçek ve Basit usule tabi üyelerimizin vergi uygulamaları hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bilgilendirme yetkisiz ya da yeterli bilgilerden yoksun kişiler tarafından yapılması halinde bazı mağduriyetler yaşanmaktadır.

Bu sebeple, Vergi konularının güncel hakimi, vergi dairemizin kıymetli yöneticileri ve Mali Müşavirlerimiz tarafından, tek noktadan, yada eksik bilgiler yerine, doğru bilgileri doğru kişilerle öğrenmenin esnafımız adına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Oda olarak, vergilendirme ve mevzuatta meydana gelen değişiklikleri İlçe vergi dairesi Müdürümüz Kadir Aytürk bey ve dairemizin değerli yetkilileri ayrıca ilçemizde faaliyette olan serbest mali müşavirler ve muhasebecilerimizle bir araya gelip sürekli güncelliyoruz diyen Başkan Aypar,

       Bu noktada saygı değer Müdürümüz ve daire çalışanlarına emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor. Bu vesile ile, Tüm üyelerimiz ve esnaflarımızın Vergi haftasını kutlar, hayırlı bereketli işler dilediğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.