“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" için binlerce kişi toplandı.(videolu)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.07.2022 - 00:46, Güncelleme: 16.07.2022 - 23:35
 

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" için binlerce kişi toplandı.(videolu)

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 6. Yıl dönümünde Türkiye Aşkına diyerek Milli İrade Meydanında Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla “Demokrasi Nöbeti” tutuldu.

    Altı yıl önce hain darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları doldurarak altı yıl sonra aynı kararlılıkla demokrasi nöbetine devam etti.   Milli İrade Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “altı yıl önce darbe teşebbüsü denildi ama bu bir darbe teşebbüsü falan değil ihanet hareketi olduğunu gördük. Bu ihanet sadece bu millete yapılan, sadece Cumhurbaşkanımıza yapılan bir ihanet hareketi değildi. Bu ihanet bu millete yapılan bir ihanet, bu vatana yapılan bir ihanet, kanatlarının altında huzurlu bir şekilde yaşadığımız bu devlete yapılan bir ihanetti. Bu ihanette başarılı olmuş olsalardı Suriye’den, Irak’tan, Libya’dan bir farkımız olmayacaktı. Bu ülke bölünmüş olacaktı. Yaşadığımız zaman içerisinde 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak hepimizin boynumuzun borcudur. Biz 15 Temmuz’u ibret almak noktasında birkaç şeyi unutmamamız gerekiyor. Ölümüne kelimesini kullanarak o uçağa binip İstanbul’a inen bu memleketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı unutmamak, tankların arasından kaçarak kahve içenleri unutmamak, sokaklara dökülerek milletimizin iradesini unutmamak ve en önemlisi de Allah’a çok şükretmemiz gerektiğini unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.   Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ise  "15 Temmuz gecesi umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiştir. Milletimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirmeyi başarmıştır. Bu darbe girişiminde aziz milletimiz tıpkı bin yıl önce olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme kararlılığı ortaya koymuş Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya ya haykırmıştır. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da yedi düvele meydan okuyan ruhun yüzyıl sonra aynı heyecan ve kararlılık içinde saatler içinde ortaya çıkması bu milletin ne kadar yüksek ferasetli ve vatan sevgisi ile dolu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Aziz milletimiz o gece vermiş olduğu mücadele ile istikbali ve istiklali söz konusu olduğu olduğunda şatlar ne olursa olsun, neleri başarabileceğini, göze alabileceğini çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Suyun  uyuduğunu ama düşmanın asla uyumadığını unutmadan 780 bin kilometrelik alandaki herkesi inancına, kökenine bakmaksızın kucaklamamız , birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak geleceğin büyük Türkiye’sinin inşası için gecemizi gündüzüme katmamamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.   Protokol konuşmalarının ardından Yazar Ömer Lütfi Ersöz 15 Temmuz konulu konferansının ardından program daha sonra ilahiler okundu, öğrenciler kahramanlık türküleri seslendirdi.   Alandaki vatandaşlar 00.13’te selaların okunmasının akabinde sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetine devam etti.
15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 6. Yıl dönümünde Türkiye Aşkına diyerek Milli İrade Meydanında Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla “Demokrasi Nöbeti” tutuldu.

 

 

Altı yıl önce hain darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine meydanları doldurarak altı yıl sonra aynı kararlılıkla demokrasi nöbetine devam etti.

 

Milli İrade Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “altı yıl önce darbe teşebbüsü denildi ama bu bir darbe teşebbüsü falan değil ihanet hareketi olduğunu gördük. Bu ihanet sadece bu millete yapılan, sadece Cumhurbaşkanımıza yapılan bir ihanet hareketi değildi. Bu ihanet bu millete yapılan bir ihanet, bu vatana yapılan bir ihanet, kanatlarının altında huzurlu bir şekilde yaşadığımız bu devlete yapılan bir ihanetti. Bu ihanette başarılı olmuş olsalardı Suriye’den, Irak’tan, Libya’dan bir farkımız olmayacaktı. Bu ülke bölünmüş olacaktı. Yaşadığımız zaman içerisinde 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak hepimizin boynumuzun borcudur. Biz 15 Temmuz’u ibret almak noktasında birkaç şeyi unutmamamız gerekiyor. Ölümüne kelimesini kullanarak o uçağa binip İstanbul’a inen bu memleketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı unutmamak, tankların arasından kaçarak kahve içenleri unutmamak, sokaklara dökülerek milletimizin iradesini unutmamak ve en önemlisi de Allah’a çok şükretmemiz gerektiğini unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ise  "15 Temmuz gecesi umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiştir. Milletimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirmeyi başarmıştır. Bu darbe girişiminde aziz milletimiz tıpkı bin yıl önce olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme kararlılığı ortaya koymuş Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya ya haykırmıştır. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da yedi düvele meydan okuyan ruhun yüzyıl sonra aynı heyecan ve kararlılık içinde saatler içinde ortaya çıkması bu milletin ne kadar yüksek ferasetli ve vatan sevgisi ile dolu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Aziz milletimiz o gece vermiş olduğu mücadele ile istikbali ve istiklali söz konusu olduğu olduğunda şatlar ne olursa olsun, neleri başarabileceğini, göze alabileceğini çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Suyun  uyuduğunu ama düşmanın asla uyumadığını unutmadan 780 bin kilometrelik alandaki herkesi inancına, kökenine bakmaksızın kucaklamamız , birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak geleceğin büyük Türkiye’sinin inşası için gecemizi gündüzüme katmamamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından Yazar Ömer Lütfi Ersöz 15 Temmuz konulu konferansının ardından program daha sonra ilahiler okundu, öğrenciler kahramanlık türküleri seslendirdi.

 

Alandaki vatandaşlar 00.13’te selaların okunmasının akabinde sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetine devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.