Gıda Hijyen ve Sanitasyon Sertifika Töreni

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2012 - 06:24, Güncelleme: 20.11.2012 - 06:24
 

Gıda Hijyen ve Sanitasyon Sertifika Töreni

Esnaf ve Sanatkârlar Odasında Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Sertifikaları verildi.

Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası’nın tertip ettiği Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Semineri    01/11/2012 tarihinde Belediye  Düğün Salonunda yapılmıştı. Seydişehir Esnaf  ve Sanatkârlar Odası  Başkanlığı; üyelerinin zaman ve iş kaybını önlemek adına Gıda Tarım İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Konya Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası Birliği nezdinde yaptığı girişimler sonucu  seminer Konya merkez’den Seydişehir’e  alınarak  Seydişehir Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilmişti. Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi seminerine katılan Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası üyesi  bakkal ve fırıncı esnafına ekmeğin üretiminden sunumuna kadar geçen sürede esnafın kendi sağlığı, toplumun sağlığı gibi çok fazla önem arz eden hijyenin ve kalitenin en üst sevide olması  konuları ele alınarak bilgilendirme yapıldı. Amaç üretici-satıcı- tüketici zincirinde aydınlatılan bireylerle hijyenik, kaliteli ve ticari potansiyeli yüksek bir verim elde etmekti. Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Oda Başkanı İbrahim Aypar; düzenlenen sertifika töreninde: ‘’Bu eğitimin faydası azımsanamaz. Eğitimin ilçemizde düzenlenmesinde tolu halde hareket etmemizin rolü büyüktür. Konya Gıda Tarım İl Müdürüne çok teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisi Hocası çok muhterem hocadır, sizleri bilgilendirdi. Amaç bilgilendirmek, aydınlatmaktı. Bunun da ehemmiyeti büyük. 2012 ten sonra belki bu belgeyi almak çok masraf gerektirebilir. Biz bu kursu bedava sunduk, oda olarak bu fırsatı değerlendirelim dedik, üyelerimizde yararlansın dedik. Nihayetinde başarılı olduk. Bu ve bu gibi durumlarda,konularda şahsım olarak,yönetim kurulu ve personelim olarak emrinizdeyiz. Bu memleketin insanıysak birbirimizle dayanışma içersinde olmalıyız. Bu durum sadece ekmekte değil; ticarette de vergide de olur.’’ Dedi. Vergi konusuna da şu sözlere değinen İbrahim Aypar  ‘’2010 yılından bu yana basit usulde vergiyi ciddi bir şekilde düşürdük. Defterleri kendimizin tutmasında da fayda gördük. Buda ikili ilişkilerle oluyor.Buradan vergi dairsi müdürüne de teşekkür etmekteyim.Geldiğimiz dönem içersinde ciddi manada vergi ödüyoruz. Deftere tabi gibi vergi ödeyen basit usul üyelerimiz vardı. Ama bunu da minimize etmeye çalıştık. Seydişehir şartlarından imkanlarından bahsettik. Sizlere bişeyler yapamaya çalıştık ve ömrümüz yettiği sürece de yapacağız. Alacağınız bu belgeler  memleketimize, ilçemize ve özellikle sizin ticari hayatınıza hayırlı olsun, bol kazançlar diliyorum.’’ Diyerek sözlerini sonlandırdı ve başarılı kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.  
Esnaf ve Sanatkârlar Odasında Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Sertifikaları verildi.

Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası’nın tertip ettiği Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Semineri    01/11/2012 tarihinde Belediye  Düğün Salonunda yapılmıştı. Seydişehir Esnaf  ve Sanatkârlar Odası  Başkanlığı; üyelerinin zaman ve iş kaybını önlemek adına Gıda Tarım İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Konya Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası Birliği nezdinde yaptığı girişimler sonucu  seminer Konya merkez’den Seydişehir’e  alınarak  Seydişehir Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilmişti.

Gıda Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi seminerine katılan Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Odası üyesi  bakkal ve fırıncı esnafına ekmeğin üretiminden sunumuna kadar geçen sürede esnafın kendi sağlığı, toplumun sağlığı gibi çok fazla önem arz eden hijyenin ve kalitenin en üst sevide olması  konuları ele alınarak bilgilendirme yapıldı. Amaç üretici-satıcı- tüketici zincirinde aydınlatılan bireylerle hijyenik, kaliteli ve ticari potansiyeli yüksek bir verim elde etmekti.

Seydişehir Esnaf  ve  Sanatkârlar Oda Başkanı İbrahim Aypar; düzenlenen sertifika töreninde:

‘’Bu eğitimin faydası azımsanamaz. Eğitimin ilçemizde düzenlenmesinde tolu halde hareket etmemizin rolü büyüktür. Konya Gıda Tarım İl Müdürüne çok teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisi Hocası çok muhterem hocadır, sizleri bilgilendirdi. Amaç bilgilendirmek, aydınlatmaktı. Bunun da ehemmiyeti büyük. 2012 ten sonra belki bu belgeyi almak çok masraf gerektirebilir. Biz bu kursu bedava sunduk, oda olarak bu fırsatı değerlendirelim dedik, üyelerimizde yararlansın dedik. Nihayetinde başarılı olduk. Bu ve bu gibi durumlarda,konularda şahsım olarak,yönetim kurulu ve personelim olarak emrinizdeyiz. Bu memleketin insanıysak birbirimizle dayanışma içersinde olmalıyız. Bu durum sadece ekmekte değil; ticarette de vergide de olur.’’ Dedi.

Vergi konusuna da şu sözlere değinen İbrahim Aypar

 ‘’2010 yılından bu yana basit usulde vergiyi ciddi bir şekilde düşürdük. Defterleri kendimizin tutmasında da fayda gördük. Buda ikili ilişkilerle oluyor.Buradan vergi dairsi müdürüne de teşekkür etmekteyim.Geldiğimiz dönem içersinde ciddi manada vergi ödüyoruz. Deftere tabi gibi vergi ödeyen basit usul üyelerimiz vardı. Ama bunu da minimize etmeye çalıştık. Seydişehir şartlarından imkanlarından bahsettik. Sizlere bişeyler yapamaya çalıştık ve ömrümüz yettiği sürece de yapacağız. Alacağınız bu belgeler  memleketimize, ilçemize ve özellikle sizin ticari hayatınıza hayırlı olsun, bol kazançlar diliyorum.’’ Diyerek sözlerini sonlandırdı ve başarılı kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.