Mevlidi Nebi Programı Düzenlendi

Güncel 13.10.2022 - 10:52, Güncelleme: 13.10.2022 - 13:27
 

Mevlidi Nebi Programı Düzenlendi

Seydişehir İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Konya eski müftüsü NEÜ İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR'ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu konferans düzenledi.

Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans Şaban Cengiz Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Programa; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet  Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ahırlı Müftüsü Ahmet Karakaya, SGK Müdürü Zafer Demiray,  Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyyüp Gül, CHP  İlçe Başkanı Orhan Özel  STK temsilcileri ve  çok sayıda  vatandaş katıldı. Muallimhane Camisi İmamı Muslu Kuşun Kuran-i kerim tilaveti ile başlayan program ilçe müftüsü Adem Bebek’in selamlama konuşması ile devam etti. Programda Peygamberimiz ve aile konulu sinevizyon gösterimi de yapıldı. Adem Bebek konuşmasında  "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmektir. İlçe Müftülüğü olarak hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz." dedi. Eski Konya müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İslam toplumunun ve şehirlerin hep camii merkezli kurulduğunu belirterek, “Kültürümüzde camiler insanı kuran, yaşatan, manevi olarak bir terapi merkezidir. O kubbe altına gelen herkes bir değişim, gelişim, dönüşüm süreci yaşamalıdır. Onun için cemaatin inşası ve ihyası son derece önemlidir” dedi. Prof. Dr. Ali Akpınar, insanın bir arada yaşamak zorunda olan sosyal bir varlık olduğunu ifade ederek, “Yeryüzünün ilk mabedi Hz. Âdem tarafından inşa edilmiştir. Âdem var ise mabet var. İslam cemaati kişisel menfaat ve çıkarlar için bir araya gelmez, Allah rızası için ve tek bir amaç için bir araya gelir. Bu birleşme cami merkezlidir. Cami bizim mimarimizde gök kubbe şeklindedir. Herkesi şemsiye gibi içerisine alır. Manevi bir terapi merkezidir. Camilerin altına giren herkes gelişim ve dönüşüm yaşamalıdır. Pek çok cami yapma ve yaşatma dernekler kuruluyor. Camileri yapıyoruz fakat yaşatabiliyor muyuz? Bize atanmış değil adanmış imamlar lazım.” şeklinde konuştu.  
Seydişehir İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Konya eski müftüsü NEÜ İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR'ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu konferans düzenledi.

Seydişehir ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans Şaban Cengiz Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Programa; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet  Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ahırlı Müftüsü Ahmet Karakaya, SGK Müdürü Zafer Demiray,  Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyyüp Gül, CHP  İlçe Başkanı Orhan Özel  STK temsilcileri ve  çok sayıda  vatandaş katıldı.

Muallimhane Camisi İmamı Muslu Kuşun Kuran-i kerim tilaveti ile başlayan program ilçe müftüsü Adem Bebek’in selamlama konuşması ile devam etti. Programda Peygamberimiz ve aile konulu sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Adem Bebek konuşmasında  "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmektir. İlçe Müftülüğü olarak hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz." dedi.

Eski Konya müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İslam toplumunun ve şehirlerin hep camii merkezli kurulduğunu belirterek, “Kültürümüzde camiler insanı kuran, yaşatan, manevi olarak bir terapi merkezidir. O kubbe altına gelen herkes bir değişim, gelişim, dönüşüm süreci yaşamalıdır. Onun için cemaatin inşası ve ihyası son derece önemlidir” dedi.

Prof. Dr. Ali Akpınar, insanın bir arada yaşamak zorunda olan sosyal bir varlık olduğunu ifade ederek, “Yeryüzünün ilk mabedi Hz. Âdem tarafından inşa edilmiştir. Âdem var ise mabet var. İslam cemaati kişisel menfaat ve çıkarlar için bir araya gelmez, Allah rızası için ve tek bir amaç için bir araya gelir. Bu birleşme cami merkezlidir. Cami bizim mimarimizde gök kubbe şeklindedir. Herkesi şemsiye gibi içerisine alır. Manevi bir terapi merkezidir. Camilerin altına giren herkes gelişim ve dönüşüm yaşamalıdır. Pek çok cami yapma ve yaşatma dernekler kuruluyor. Camileri yapıyoruz fakat yaşatabiliyor muyuz? Bize atanmış değil adanmış imamlar lazım.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.