SEYDİŞEHİR DE ?HELAL GIDA? KONFERANSLA ANLATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2013 - 03:15, Güncelleme: 23.11.2013 - 03:15
 

SEYDİŞEHİR DE ?HELAL GIDA? KONFERANSLA ANLATILDI

Seydişehir?de kendisini eğitim öğretimdeki öncü girişimleri ile tanınan Yeni Bahar Derneği tarafından, ?Helal Gıda? konulu bir konferans düzenlendi.

 Seydişehir'de eğitim öğretimdeki öncü girişimleri ile tanınan Yeni Bahar Derneği tarafından, ‘Helal Gıda’ konulu bir konferans düzenlendi. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, Afgan asıllı Abdulbasi Faik tarafından okunan Kur’an tilaveti sonrasında ‘Helal Ürün Nedir?’ sorusuna cevaplar Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği (GİMDES) Baş Denetçisi Ahmet Tunç Cengiz tarafından verildi. 2005 yılında kurulan ve kendilerine müracaatta bulunan 865 firmadan şartlara uyan sadece 274’üne ‘Helal Üründür’ sertifikası veren GİMDES Derneği Baş Denetçisi Cengiz, Ayet ve hadisler ışığında helal lokma ürünün özelliklerine vurgu yapıldı. Bu tarzda yaptıkları çalışma ile dünya da tanınan 10 denetçi firma arasında girdiklerini dile getiren Baş Denetçi Cengiz, yurda giren 400 civarında gıda katkı maddesinin girdiğini bu pastada Türkiye’nin katkısının ise yüzde 1-2 oranında olduğuna dikkat çekti. Helal Lokma’nın Helal Ürün ve Helal Kazançla birleşmesi sonucu sağlıklı bir vücuda sahip olunabileceğine vurgu yapan Cengiz, hijyen ve sağlıklı ürünün kendileri için kriter olduğuna dikkat çekti. GİMDES Baş Denetçisi Ahmet Tunç Cengiz ilçe ziyaretinde ayrıca ilçenin Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan ‘HALAL MARKET’ teki satışa sunulan ürünleri kontrol etti. Seydişehir Yeni Bahar Derneği Derneği Okuma Salonu İdarecisi Hamdullah Çakar tarafından organize edilen konferansa İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Özel Seyfettin Dokumacı İlköğretim Okulu Müdürü Tacettin Akgül, Sabah Dershanesi Seydişehir Şube Müdürü Yasin Eker ve vatandaşlar katıldı.
Seydişehir?de kendisini eğitim öğretimdeki öncü girişimleri ile tanınan Yeni Bahar Derneği tarafından, ?Helal Gıda? konulu bir konferans düzenlendi.

 Seydişehir'de eğitim öğretimdeki öncü girişimleri ile tanınan Yeni Bahar Derneği tarafından, ‘Helal Gıda’ konulu bir konferans düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, Afgan asıllı Abdulbasi Faik tarafından okunan Kur’an tilaveti sonrasında ‘Helal Ürün Nedir?’ sorusuna cevaplar Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği (GİMDES) Baş Denetçisi Ahmet Tunç Cengiz tarafından verildi.

2005 yılında kurulan ve kendilerine müracaatta bulunan 865 firmadan şartlara uyan sadece 274’üne ‘Helal Üründür’ sertifikası veren GİMDES Derneği Baş Denetçisi Cengiz, Ayet ve hadisler ışığında helal lokma ürünün özelliklerine vurgu yapıldı.

Bu tarzda yaptıkları çalışma ile dünya da tanınan 10 denetçi firma arasında girdiklerini dile getiren Baş Denetçi Cengiz, yurda giren 400 civarında gıda katkı maddesinin girdiğini bu pastada Türkiye’nin katkısının ise yüzde 1-2 oranında olduğuna dikkat çekti. Helal Lokma’nın Helal Ürün ve Helal Kazançla birleşmesi sonucu sağlıklı bir vücuda sahip olunabileceğine vurgu yapan Cengiz, hijyen ve sağlıklı ürünün kendileri için kriter olduğuna dikkat çekti.

GİMDES Baş Denetçisi Ahmet Tunç Cengiz ilçe ziyaretinde ayrıca ilçenin Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan ‘HALAL MARKET’ teki satışa sunulan ürünleri kontrol etti.

Seydişehir Yeni Bahar Derneği Derneği Okuma Salonu İdarecisi Hamdullah Çakar tarafından organize edilen konferansa İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Özel Seyfettin Dokumacı İlköğretim Okulu Müdürü Tacettin Akgül, Sabah Dershanesi Seydişehir Şube Müdürü Yasin Eker ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.