CHP'DEN O UYGULAMAYA TEPKİ !

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.10.2014 - 04:35, Güncelleme: 31.10.2014 - 04:35
 

CHP'DEN O UYGULAMAYA TEPKİ !

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Yunus Uysal, Ak Parti ilçe binası önüne yapılan polis noktası hakkında basın açıklaması yaptı.

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Yunus Uysal, Ak Parti ilçe binası önüne yapılan polis noktası hakkında basın açıklaması yaptı. Bu noktanın ne amaçla oraya yapıldığını kaymaklığa yazılı olarak sorduğunu söyleyen Başkan Uysal cevabın ise “Hangi bina veya tesislerde ne şekilde güvenlik tedbiri alınacağına dair taktir yetkisi güvenlik hizmeti sunan kurumlara aittir” şeklinde olduğunu belirtti. Başkan Uysal “ AKP ilçe binasının karşı kaldırımı üzerinde kaldırımı tamamen kaplayacak şekilde bir kulübe yapıldığını ve inşa edenlerin de belediye işçileri olduğunu görünce Seydişehir Kaymakamlığı’ na resmi bir yazı yazdık. Bu yazımızda bu kulübenin kimin isteği ile, hangi amaçla ve kim tarafından yapıldığını öğrenmek istediğimizi bildirdik. Gelen yanıt “ AKP İlçe Teşkilatı giriş kapısı önüne kurulan polis noktasının kimin isteği ile ve kim tarafından yapıldığı hususunda bilgi talep  etmektesiniz… Hangi bina veya tesislerde ne şekilde güvenlik tedbiri alınacağına dair taktir yetkisi güvenlik hizmeti sunan kurumlara aittir.” şeklinde verilmiştir. Yazdığımız belli,verilen yanıt belli. Yazdığımıza yanıt olmuş mu?kamuoyu karar versin. Bu ilçede yaşayan ve siyaset yapan insanlar olarak gururla söyleyebiliriz ki, ilçemiz ülkemizin en huzurlu , siyasetin seviyeli yapıldığı, kültür düzeyi yüksek olan ve tepkileri demokratik kurallar içinde gösteren insanların yaşadığı bir beldedir.Cumhuriyet kazanımı olan Eti Alüminyum’un talan edilmesinde, aynı zihniyetin zehir saçan termik santral kurmasında bile hakkını demokratik yollardan aramaya çalışmıştır. Hal böyle iken ve belediye imkanları, belediye taşeron işçilerinin çalışmaları ile inşa edildiğini gözlerimizle gördüğümüz ve uygulamaya geçilmesi ile polis noktası olduğunu öğrendiğimiz kulübenin yapılaması ile şu sorular akla geliyor: Terör faaliyeti var da biz mi bilmiyoruz?, bu sakin sessiz halktan niye korkuluyor?, yerelde de iktidarsınız korkunuz niye? İktidarın yaratmak isteği polis devletinin ilk göstergelerinden mi bu nokta? diğer sivil toplum örgütleri de böyle bir talepte bulur ise hepimiz birbirimize karşı polis tarafından mı korunacağız? Polis bizden birisidir, ancak bu noktada sürekli bir polis bekleterek halkla karşı karşıya mı getirmek istiyorsunuz? Daracık kaldırımı tamamen kaplatarak esnafın işini engellediğinizi düşünmüyor musunuz?Halkın parası, kamunun hizmetini bu şekilde kullanmaya hakkınız var mı? Sağ duyulu davranıp bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini öneriyor ve diliyorum.”
CHP Seydişehir İlçe Başkanı Yunus Uysal, Ak Parti ilçe binası önüne yapılan polis noktası hakkında basın açıklaması yaptı.

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Yunus Uysal, Ak Parti ilçe binası önüne yapılan polis noktası hakkında basın açıklaması yaptı.

Bu noktanın ne amaçla oraya yapıldığını kaymaklığa yazılı olarak sorduğunu söyleyen Başkan Uysal cevabın ise “Hangi bina veya tesislerde ne şekilde güvenlik tedbiri alınacağına dair taktir yetkisi güvenlik hizmeti sunan kurumlara aittir” şeklinde olduğunu belirtti.

Başkan Uysal “ AKP ilçe binasının karşı kaldırımı üzerinde kaldırımı tamamen kaplayacak şekilde bir kulübe yapıldığını ve inşa edenlerin de belediye işçileri olduğunu görünce Seydişehir Kaymakamlığı’ na resmi bir yazı yazdık. Bu yazımızda bu kulübenin kimin isteği ile, hangi amaçla ve kim tarafından yapıldığını öğrenmek istediğimizi bildirdik.

Gelen yanıt “ AKP İlçe Teşkilatı giriş kapısı önüne kurulan polis noktasının kimin isteği ile ve kim tarafından yapıldığı hususunda bilgi talep  etmektesiniz… Hangi bina veya tesislerde ne şekilde güvenlik tedbiri alınacağına dair taktir yetkisi güvenlik hizmeti sunan kurumlara aittir.” şeklinde verilmiştir.

Yazdığımız belli,verilen yanıt belli. Yazdığımıza yanıt olmuş mu?kamuoyu karar versin.

Bu ilçede yaşayan ve siyaset yapan insanlar olarak gururla söyleyebiliriz ki, ilçemiz ülkemizin en huzurlu , siyasetin seviyeli yapıldığı, kültür düzeyi yüksek olan ve tepkileri demokratik kurallar içinde gösteren insanların yaşadığı bir beldedir.Cumhuriyet kazanımı olan Eti Alüminyum’un talan edilmesinde, aynı zihniyetin zehir saçan termik santral kurmasında bile hakkını demokratik yollardan aramaya çalışmıştır.

Hal böyle iken ve belediye imkanları, belediye taşeron işçilerinin çalışmaları ile inşa edildiğini gözlerimizle gördüğümüz ve uygulamaya geçilmesi ile polis noktası olduğunu öğrendiğimiz kulübenin yapılaması ile şu sorular akla geliyor: Terör faaliyeti var da biz mi bilmiyoruz?, bu sakin sessiz halktan niye korkuluyor?, yerelde de iktidarsınız korkunuz niye? İktidarın yaratmak isteği polis devletinin ilk göstergelerinden mi bu nokta? diğer sivil toplum örgütleri de böyle bir talepte bulur ise hepimiz birbirimize karşı polis tarafından mı korunacağız? Polis bizden birisidir, ancak bu noktada sürekli bir polis bekleterek halkla karşı karşıya mı getirmek istiyorsunuz? Daracık kaldırımı tamamen kaplatarak esnafın işini engellediğinizi düşünmüyor musunuz?Halkın parası, kamunun hizmetini bu şekilde kullanmaya hakkınız var mı?

Sağ duyulu davranıp bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini öneriyor ve diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.