İLÇEMİZDE SURİYELİ SAYISI ARTIYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2015 - 11:36, Güncelleme: 18.12.2015 - 11:36
 

İLÇEMİZDE SURİYELİ SAYISI ARTIYOR?

150?ye yakın Suriyeli ailenin göç ettiği ilçemizde bu sayının gün geçtikçe arttığı ve çalışanların sayısının 200?e yaklaştığı öğrenildi.

Kaymakamlık tarafından yakacak, belediye tarafından da ekmek ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler;  memleketlerinde kalan yakınlarını da çağırarak ilçemize gelmelerini arzu ettiklerinden ilçemize göç eden Suriyeli göçmen sayısında artış olduğu gözleniyor. Suriyeli meslek sahibi olan ve çocukların da genellikle esnaflar olmak üzere her iş yerinde çalışmaya başladıkları için kayıt dışı göründüğü ilçemizdeki işsizlik sayısının artmasına da neden olduğu tahmin ediliyor. Seydişehirliler gelen Suriyeli göçmenlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışarak isteyen kalabalık göçmen ailelere belediyenin ekmek ihtiyacını karşıladığı, yakacak ihtiyaçlarının ise Kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Komşularının da sahip çıktığı Suriyelilerin bir kısmı yardım değil iş isteyerek hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.  
150?ye yakın Suriyeli ailenin göç ettiği ilçemizde bu sayının gün geçtikçe arttığı ve çalışanların sayısının 200?e yaklaştığı öğrenildi.

Kaymakamlık tarafından yakacak, belediye tarafından da ekmek ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler;  memleketlerinde kalan yakınlarını da çağırarak ilçemize gelmelerini arzu ettiklerinden ilçemize göç eden Suriyeli göçmen sayısında artış olduğu gözleniyor.

Suriyeli meslek sahibi olan ve çocukların da genellikle esnaflar olmak üzere her iş yerinde çalışmaya başladıkları için kayıt dışı göründüğü ilçemizdeki işsizlik sayısının artmasına da neden olduğu tahmin ediliyor.

Seydişehirliler gelen Suriyeli göçmenlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışarak isteyen kalabalık göçmen ailelere belediyenin ekmek ihtiyacını karşıladığı, yakacak ihtiyaçlarının ise Kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Komşularının da sahip çıktığı Suriyelilerin bir kısmı yardım değil iş isteyerek hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.