ÇİFTÇİLERİN BAŞI DOMUZLARLA DERTTE

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2015 - 01:21, Güncelleme: 24.12.2015 - 01:21
 

ÇİFTÇİLERİN BAŞI DOMUZLARLA DERTTE

Seydişehir?e bağlı Bostandere mahalle halkı ekili alanlara zarar veren domuzlar için sülek avına çıkmaya hazırlanıyor.

Geceleri ekili alanlara inerek ekili alanlara büyük zarar veren domuzlarla baş edebilmek için Bostandere muhtarı Kaymakamlığa başvurarak sülek avı için izin ve domuz kurşunu istedi. Kaymakamlıktan izin çıktıktan sonra mahalle halkı ile beraber mahalle halkı ile domuz avına çıkacaklarını söyleyen Bostandere muhtarı Cafer Borçak; “Geçen yıllarda domuzlar ekili alanlara bu kadar inmezdi. Bu sene çok sayıda domuz geceleri mahalleye inerek buğday, pancar gibi ekili alanlara %50’ye varan zararlar veriyor. Zararımız çok fazla. Bu nedenle sayın Kaymakamımızı makamında ziyaret ederek sülek avı için izin ve domuz kurşunu talebinde bulunduk. Köy halkı olarak hep beraber sülek avına çıkmamız gerekiyor. Başka çaremizde kalmadı.” Dedi. Muhtar Borçak, bu yıl çok sayıda domuzun mahalleye inmesini dağda pelidin kalmamasına bağlayarak; “Beslenmek için mecbur kalıyor nerede ekili alan ve yeşillik varsa oralara gidiyor.” şeklinde konuştu.
Seydişehir?e bağlı Bostandere mahalle halkı ekili alanlara zarar veren domuzlar için sülek avına çıkmaya hazırlanıyor.

Geceleri ekili alanlara inerek ekili alanlara büyük zarar veren domuzlarla baş edebilmek için Bostandere muhtarı Kaymakamlığa başvurarak sülek avı için izin ve domuz kurşunu istedi.

Kaymakamlıktan izin çıktıktan sonra mahalle halkı ile beraber mahalle halkı ile domuz avına çıkacaklarını söyleyen Bostandere muhtarı Cafer Borçak; “Geçen yıllarda domuzlar ekili alanlara bu kadar inmezdi. Bu sene çok sayıda domuz geceleri mahalleye inerek buğday, pancar gibi ekili alanlara %50’ye varan zararlar veriyor. Zararımız çok fazla. Bu nedenle sayın Kaymakamımızı makamında ziyaret ederek sülek avı için izin ve domuz kurşunu talebinde bulunduk. Köy halkı olarak hep beraber sülek avına çıkmamız gerekiyor. Başka çaremizde kalmadı.” Dedi.

Muhtar Borçak, bu yıl çok sayıda domuzun mahalleye inmesini dağda pelidin kalmamasına bağlayarak; “Beslenmek için mecbur kalıyor nerede ekili alan ve yeşillik varsa oralara gidiyor.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.