HAZİNE SATIŞLARINDA SUĞLA?NIN OLMAMASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2016 - 11:50, Güncelleme: 04.03.2016 - 11:50
 

HAZİNE SATIŞLARINDA SUĞLA?NIN OLMAMASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Nisan 2016 itibari ile satışa sunulacak hazineye ait arazilerin satışında Suğla arazilerinin olmayışı bölge çiftçimizi hayal kırıklığına uğrattı.

Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği başkanı Hasan Gökce bu duruma tepki göstererek; “Bu sorun yıllardır devam ediyor. Çözülmediği müddetçe daha karışık bir durum alıyor. Yetkililerden bir an evvel Suğla arazisi sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi. Suğla arazinde bulunan 33 bin 720 metrekare tarımsal alanı yüzyıllardır atalarından aldıkları örf ve aneneye göre kullanarak 30 bine yakın insan ekim-dikim yaparak geçimlerini sağlıyordu. Son yıllarda bu işin böyle gitmeyeceğini Suğla arazisinin bir an önce çözüme kavuşturulup devlet tarafından devredilmesinin uygun olacağını söyleyen Suğlalı çiftçiler, bu arazilerin Bakanlık tarafından Suğla’ya özgü yeni bir yasanın çıkartılarak bölge çiftçilerine satılarak çiftçilerimizi mal sahibi edindirmeleri istediler. Bu konuda açıklamada da bulunan Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği başkanı Hasan Gökce; “Çiftçilerimizin hazine arazisi üzerinde işgalci görünmelerinden rahatsızız. Ekip-diktiğimiz bu arazileri ecrimisil olarak kullandığımızdan devletin tarımsal ve hayvansal yem bitkisi desteklerinden yararlanamıyoruz. Kaldı ki bu sorun yıllardır devam ediyor. Çözülmediği müddetçe daha karışık bir durum alıyor. Son çıkan 6292 yasası ile hazine arazilerinin satılması bizi umutlandırmıştı. Maalesef bu yasa Suğla arazilerini kapsamıyor. Yetkililerden bir an evvel Suğla arazisi sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi.
Nisan 2016 itibari ile satışa sunulacak hazineye ait arazilerin satışında Suğla arazilerinin olmayışı bölge çiftçimizi hayal kırıklığına uğrattı.

Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği başkanı Hasan Gökce bu duruma tepki göstererek; “Bu sorun yıllardır devam ediyor. Çözülmediği müddetçe daha karışık bir durum alıyor. Yetkililerden bir an evvel Suğla arazisi sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi.

Suğla arazinde bulunan 33 bin 720 metrekare tarımsal alanı yüzyıllardır atalarından aldıkları örf ve aneneye göre kullanarak 30 bine yakın insan ekim-dikim yaparak geçimlerini sağlıyordu.

Son yıllarda bu işin böyle gitmeyeceğini Suğla arazisinin bir an önce çözüme kavuşturulup devlet tarafından devredilmesinin uygun olacağını söyleyen Suğlalı çiftçiler, bu arazilerin Bakanlık tarafından Suğla’ya özgü yeni bir yasanın çıkartılarak bölge çiftçilerine satılarak çiftçilerimizi mal sahibi edindirmeleri istediler.

Bu konuda açıklamada da bulunan Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği başkanı Hasan Gökce; “Çiftçilerimizin hazine arazisi üzerinde işgalci görünmelerinden rahatsızız. Ekip-diktiğimiz bu arazileri ecrimisil olarak kullandığımızdan devletin tarımsal ve hayvansal yem bitkisi desteklerinden yararlanamıyoruz. Kaldı ki bu sorun yıllardır devam ediyor. Çözülmediği müddetçe daha karışık bir durum alıyor. Son çıkan 6292 yasası ile hazine arazilerinin satılması bizi umutlandırmıştı. Maalesef bu yasa Suğla arazilerini kapsamıyor. Yetkililerden bir an evvel Suğla arazisi sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.