SULAMA BİRLİKLERİ KAPANACAK MI?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2018 - 07:56, Güncelleme: 13.03.2018 - 07:56
 

SULAMA BİRLİKLERİ KAPANACAK MI?

Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı tarafından kapanması gündeme getirilen Sulama Birlikleri’nin hangi kuruma bağlanacağı merak konusu.

İlçemizde bulunan Gevrekli Sulama Birliği, Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği ve Yalıhüyük Suğla Pompaj Sulama Birliği’nin de aynı kapsamda olduğundan birlik vasfından çıkartılınca hangi kuruma bağlanacağı belirsizliğini koruyor. Sulama Birliklerinin Büyükşehir’e devredilmesi veya eskiden olduğu gibi Devlet Su İşleri yetkisi kapsamına alınması düşünüldüğü öğrenildi. 1989 yılında DSİ tarafından Sulama Tesisi olarak hizmet veren, 1995 yılında ise Gevrekli Sulama Birliği’ne dönüştürülen birlik, mal pazarı yanında bulunan yeni binası ve iş makinalarıyla beraber ilçemiz için büyük bir potansiyel oluşturmaktaydı.
Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı tarafından kapanması gündeme getirilen Sulama Birlikleri’nin hangi kuruma bağlanacağı merak konusu.

İlçemizde bulunan Gevrekli Sulama Birliği, Ortakaraören Pompaj Sulama Birliği ve Yalıhüyük Suğla Pompaj Sulama Birliği’nin de aynı kapsamda olduğundan birlik vasfından çıkartılınca hangi kuruma bağlanacağı belirsizliğini koruyor.

Sulama Birliklerinin Büyükşehir’e devredilmesi veya eskiden olduğu gibi Devlet Su İşleri yetkisi kapsamına alınması düşünüldüğü öğrenildi.

1989 yılında DSİ tarafından Sulama Tesisi olarak hizmet veren, 1995 yılında ise Gevrekli Sulama Birliği’ne dönüştürülen birlik, mal pazarı yanında bulunan yeni binası ve iş makinalarıyla beraber ilçemiz için büyük bir potansiyel oluşturmaktaydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.