OKULDA TEMİZLİK VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ ÜRETİLECEK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2018 - 08:15, Güncelleme: 14.03.2018 - 08:15
 

OKULDA TEMİZLİK VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ ÜRETİLECEK

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temizlik ürünleri üretmeye hazırlanıyor.

Altyapı ve donanımıyla Türkiye’nin önde gelen okullarından olan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Okul Aile Birliği bünyesinde yapılan çalışmalarla öğrencilerin uygulamalı mesleki eğitimde de yetişmesini sağlıyor. Son olarak Kimya Bölümü’nün büyük bir danışman firma ile beraberSeydi markalı 20 çeşit temizlik ve kozmetik ürünü üretip pazarlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. 7 Bölüm 22 dalda eğitim veren, 900’e yakın öğrencisi olan, 100 kişilik erkek öğrenci pansiyonu bulunan ve kız öğrenciler için 80 kişilik pansiyon açmaya hazırlanan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; bu çalışmalarıyla ilçemizin önde gelen kuruluşları arasına girmeyi başararak istihdam için nitelikli eleman yetiştirmekle kalmayıp, öğrencileri her alanda sağladığı imkânlar sayesinde geleceğe hazırlıyor. Okuldaki eğitim çalışmaları ve gelişmeler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sedat Vural: “Okulumuzun altyapısı muazzam. Erkek pansiyonumuzun yanı sıra atıl durumda olan okul lojmanlarına gerekli tadilatı yaparak 80 kişilik kız yurdu da açacağız. Sosyal faaliyetler olarak okulumuzda yok yok. Z kütüphanesinden tutun da Fitness Salonu’na kadar her şey mevcut. Okulumuzda Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik (Akademik) programlar uyguluyoruz. Bu çalışmalarımızla, öğrenci ve personelimizle beraber üretime ve istihdama hizmet veren önde gelen kuruluşlar arasında yer almaya başladık” dedi. Üretime ve istihdama katkı sağlayacak kurum ve kuruluşlara donatım işleri yaptıklarını, temizlik ve kozmetik ürünleri üretimine geçmek için çalışmalar başlattıklarını belirten Okul Müdürü Sedat Vural: “ ETİ A.Ş. bizlere bu çalışmalarımızda büyük destek veriyor. Birlikte çalışmalar yapıyoruz. Makine Teknoloji bölümümüzde ETİ A.Ş. için makine parçası üretiyoruz. Mobilya, iç tasarım ve metal teknolojisi bölümlerimizle başta Milli Eğitim olmak üzere bazı kuruluşlara donatım işleri yapıyoruz. Motor Teknoloji alanında ise öğrencilerimiz, dışarıdan gelen otomobillere bilgisayarla LPG ve Rot-Balans ayarları yapıyorlar. Kimya bölümünde yaptığımız çalışmalarla ise Seydi markalı 20 çeşit temizlik ve kozmetik ürününü büyük bir danışman firması ile beraber üretip piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz. Bu yapılan projeler sayesinde hem öğrencilerimize asgari ücrete yakın bir gelir, hem de dışardan çalışan elemanlara istihdam olanağı sağlanıyor. Aynı zamanda bu projeler, öğrencilerimizin görerek ve uygulayarak mesleki eğitimde yetişmelerine de çok faydalı oluyor” şeklinde konuştu.
Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temizlik ürünleri üretmeye hazırlanıyor.

Altyapı ve donanımıyla Türkiye’nin önde gelen okullarından olan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Okul Aile Birliği bünyesinde yapılan çalışmalarla öğrencilerin uygulamalı mesleki eğitimde de yetişmesini sağlıyor.

Son olarak Kimya Bölümü’nün büyük bir danışman firma ile beraberSeydi markalı 20 çeşit temizlik ve kozmetik ürünü üretip pazarlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

7 Bölüm 22 dalda eğitim veren, 900’e yakın öğrencisi olan, 100 kişilik erkek öğrenci pansiyonu bulunan ve kız öğrenciler için 80 kişilik pansiyon açmaya hazırlanan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; bu çalışmalarıyla ilçemizin önde gelen kuruluşları arasına girmeyi başararak istihdam için nitelikli eleman yetiştirmekle kalmayıp, öğrencileri her alanda sağladığı imkânlar sayesinde geleceğe hazırlıyor.

Okuldaki eğitim çalışmaları ve gelişmeler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sedat Vural:

“Okulumuzun altyapısı muazzam. Erkek pansiyonumuzun yanı sıra atıl durumda olan okul lojmanlarına gerekli tadilatı yaparak 80 kişilik kız yurdu da açacağız. Sosyal faaliyetler olarak okulumuzda yok yok. Z kütüphanesinden tutun da Fitness Salonu’na kadar her şey mevcut. Okulumuzda Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik (Akademik) programlar uyguluyoruz. Bu çalışmalarımızla, öğrenci ve personelimizle beraber üretime ve istihdama hizmet veren önde gelen kuruluşlar arasında yer almaya başladık” dedi.

Üretime ve istihdama katkı sağlayacak kurum ve kuruluşlara donatım işleri yaptıklarını, temizlik ve kozmetik ürünleri üretimine geçmek için çalışmalar başlattıklarını belirten Okul Müdürü Sedat Vural: “ ETİ A.Ş. bizlere bu çalışmalarımızda büyük destek veriyor. Birlikte çalışmalar yapıyoruz. Makine Teknoloji bölümümüzde ETİ A.Ş. için makine parçası üretiyoruz. Mobilya, iç tasarım ve metal teknolojisi bölümlerimizle başta Milli Eğitim olmak üzere bazı kuruluşlara donatım işleri yapıyoruz. Motor Teknoloji alanında ise öğrencilerimiz, dışarıdan gelen otomobillere bilgisayarla LPG ve Rot-Balans ayarları yapıyorlar. Kimya bölümünde yaptığımız çalışmalarla ise Seydi markalı 20 çeşit temizlik ve kozmetik ürününü büyük bir danışman firması ile beraber üretip piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz.

Bu yapılan projeler sayesinde hem öğrencilerimize asgari ücrete yakın bir gelir, hem de dışardan çalışan elemanlara istihdam olanağı sağlanıyor. Aynı zamanda bu projeler, öğrencilerimizin görerek ve uygulayarak mesleki eğitimde yetişmelerine de çok faydalı oluyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.