İZMİR?DEKİ HEMŞERİLERİMİZDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2013 - 12:12, Güncelleme: 14.04.2013 - 12:12
 

İZMİR?DEKİ HEMŞERİLERİMİZDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Konya Hasanşeyhliler Derneği İzmir-Uzundere Toki Camii?nde Kutlu Doğum Haftası düzenledi.

Konya Hasanşeyhliler Derneği İzmir-Uzundere Toki Camii’nde Kutlu Doğum Haftası düzenledi.  Konya yöresinden ve özellikle Hasanşeyh Köyü’nden yetişmiş Hüseyin Alkan, Alaaddin Daşkın, Vehbi Çat, Nurettin Çilenk, Mustafa Özden Bozdemir, Mehmet Aydınoğlu, Yalçın Biçer, İbrahim Gümüş, Abbas Devebacak, Ali Dinçer, Yusuf Korkmaz, Kemal Korkmaz, Cafer Daşkın, Ali Kırgız ve Ramazan Bozyiğit’ den oluşan din adamları ve imam hatipler Kur’an ziyafeti verdiler. Programa İzmir’in muhtelif semtlerinde oturan tüm Hasanşeyh’liler eşleriyle gelirken, bazı dernek yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği programa yoğun bir katılım oldu. Etkinliğin onur konuğu Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan: “Kutlu doğum haftalarında Sevgili Peygamberimizi anmak maneviyatımızı yükselttiği kadar, toplum hayatını ve ahlaki değerlerimizi de olumlu etkilemektedir. Allah ve peygamber sevgisi hayatımızın en büyük zenginliğidir. Bu günleri ve haftaları iyi değerlendirmek gerekir.” Dedi. Etkinliğin sunumunu üstlenen Uzundere Toki Camii’nin imam hatibi Hüseyin Alkan: “Bu tür organizeleri camilerinde her zaman yapabileceklerini belirtti. Bundan çok mutlu olacağını söyleyerek, dernek ve yöneticilerine teşekkür etti. Hakka hizmet etmek, halka hizmet etmektir.” Dedi. Konya Hasanşeyhliler derneği genel başkanı ve Konyalılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Devebacak: “Peygamberimiz'in (S.A.S) adını ve sevgisini, tüm gönüllere ulaştırmalıyız. O'nun yaşamındaki güzelliğini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün evrene duyurmak hepimizin vazifesi olmalıdır. Peygamber sevgisi ve islam ahlakıyla donanmış nesiller dünyada barışı ve huzuru sağlayacağına inanıyorum. Derneğimizin bu etkinliğine katılan tüm Konyalı hemşehrilerim ve diğer Allah ve peygamber dostlarına, bilhassa okunan mevlid ve  Kur’an tilavetinde sesi ve soluklarıyla etkinliğe coşku katan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim yolumuzu açtığı sürece bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu etkinliğe katılan ve katılamayan herkesten Allah razı olsun…" Dedi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, program bitiminde kendilerine sunulan lokma ikramı sırasında, birbirleriyle camii avlusunda uzun süre sohbet ettiler. Kutlu Doğum Haftası programında okunan mevlit, Kur’an tilaveti ve günün anlam ve önemine ilişkin sohbetlerden çok memnun kaldıklarını belirttiler…
Konya Hasanşeyhliler Derneği İzmir-Uzundere Toki Camii?nde Kutlu Doğum Haftası düzenledi.

Konya Hasanşeyhliler Derneği İzmir-Uzundere Toki Camii’nde Kutlu Doğum Haftası düzenledi. 

Konya yöresinden ve özellikle Hasanşeyh Köyü’nden yetişmiş Hüseyin Alkan, Alaaddin Daşkın, Vehbi Çat, Nurettin Çilenk, Mustafa Özden Bozdemir, Mehmet Aydınoğlu, Yalçın Biçer, İbrahim Gümüş, Abbas Devebacak, Ali Dinçer, Yusuf Korkmaz, Kemal Korkmaz, Cafer Daşkın, Ali Kırgız ve Ramazan Bozyiğit’ den oluşan din adamları ve imam hatipler Kur’an ziyafeti verdiler. Programa İzmir’in muhtelif semtlerinde oturan tüm Hasanşeyh’liler eşleriyle gelirken, bazı dernek yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği programa yoğun bir katılım oldu.

Etkinliğin onur konuğu Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan: “Kutlu doğum haftalarında Sevgili Peygamberimizi anmak maneviyatımızı yükselttiği kadar, toplum hayatını ve ahlaki değerlerimizi de olumlu etkilemektedir. Allah ve peygamber sevgisi hayatımızın en büyük zenginliğidir. Bu günleri ve haftaları iyi değerlendirmek gerekir.” Dedi.

Etkinliğin sunumunu üstlenen Uzundere Toki Camii’nin imam hatibi Hüseyin Alkan: “Bu tür organizeleri camilerinde her zaman yapabileceklerini belirtti. Bundan çok mutlu olacağını söyleyerek, dernek ve yöneticilerine teşekkür etti. Hakka hizmet etmek, halka hizmet etmektir.” Dedi.

Konya Hasanşeyhliler derneği genel başkanı ve Konyalılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Devebacak: “Peygamberimiz'in (S.A.S) adını ve sevgisini, tüm gönüllere ulaştırmalıyız. O'nun yaşamındaki güzelliğini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün evrene duyurmak hepimizin vazifesi olmalıdır. Peygamber sevgisi ve islam ahlakıyla donanmış nesiller dünyada barışı ve huzuru sağlayacağına inanıyorum. Derneğimizin bu etkinliğine katılan tüm Konyalı hemşehrilerim ve diğer Allah ve peygamber dostlarına, bilhassa okunan mevlid ve  Kur’an tilavetinde sesi ve soluklarıyla etkinliğe coşku katan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim yolumuzu açtığı sürece bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu etkinliğe katılan ve katılamayan herkesten Allah razı olsun…" Dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, program bitiminde kendilerine sunulan lokma ikramı sırasında, birbirleriyle camii avlusunda uzun süre sohbet ettiler. Kutlu Doğum Haftası programında okunan mevlit, Kur’an tilaveti ve günün anlam ve önemine ilişkin sohbetlerden çok memnun kaldıklarını belirttiler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.