KARAÖREN SULAMA BİRLİĞi VE ÜNÜVERSİTEDEN AĞAÇ DİKME PROJESİ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2015 - 04:24, Güncelleme: 21.03.2015 - 04:24
 

KARAÖREN SULAMA BİRLİĞi VE ÜNÜVERSİTEDEN AĞAÇ DİKME PROJESİ

Karaören Pompaj Sulama Birlik Başkanı Hasan GÖKCE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prf. Doktor Cevdet ŞEKER, Ziraat Fakülte Dekan Yrd. Prf. Doktor Mevlüt MÜLAYİM?İ yerinde ziyaret etti.

Karaören Pompaj Sulama Birlik Başkanı Hasan GÖKCE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prf. Doktor Cevdet ŞEKER, Ziraat Fakülte Dekan Yrd. Prf. Doktor Mevlüt MÜLAYİM’İ yerinde ziyaret etti. Ziyaretinde Birlik Başkanı Hasan GÖKCE sulama sahasındaki sorunları, toprak yapısını, bitki çeşitlerini ürün kalitelerini artırma, tarımda istihdam, tarım ürünlerinin sanayiye dönüştürülme adına neler yapılabilir gibi konularda görüş alışverişinde  bulundu. Başkan GÖKCE konu ile  ilgili olarak verdiği bilgilerde; Bölgemizde 1.470 hektar pompaj sulama sahası 5.230 hektar cazibe sulamada tarım yapılabilir arazimiz var. Bir kısım arazi üzerinde toplulaştırma yapılmıştır. Toplulaştırma üzerindeki arazimiz çok verimli fakat üzerinde hiçbir dikili ağaç yok. Bizlerin talebi bu arazi üzerinde çok sayıda parseller var. Her parsel arasına birer fidan dikilerek süne mücadelesine katkı sağlayacaktır. Yazın sıcaklarda ağaçların gölgesinden insanlarımız ve canlılar faydalanacaklardır.Üniversite olarak böyle bir çalışma yapılarak bölge iklimin ve toprak yapısına uygunluğuna göre fidan seçilmesini ve böyle bir proje geliştirilerek Üniversitemizi yanımızda görmek isteriz.’’şeklinde konuştu. Amacımız yöre insanımıza daha iyi hizmet edebilmek sulu tarıma tam kapasiteli geçişi sağlamak ürün çeşidini ve kalitesini artırmak, göçü engellemek tarımda istihdamın önünü açabilmek mutlu bir çiftçi yaratmaktır DİYEN  Sulama birlik  Başkanı Gökçe; Önümüzdeki hasat döneminden sonra 10-11. Aylarda ağaçlandırma  çalışmaları yapacağız. Hedefimiz 10 bin ağaç. Konya  Şeker ağaç konusunda  girişimlerimiz sonucunda  destek vereceğini ifade etti.Süne  ile  mücadelede ağaç önemli bir faktördür.’’diye konuştu.
Karaören Pompaj Sulama Birlik Başkanı Hasan GÖKCE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prf. Doktor Cevdet ŞEKER, Ziraat Fakülte Dekan Yrd. Prf. Doktor Mevlüt MÜLAYİM?İ yerinde ziyaret etti.

Karaören Pompaj Sulama Birlik Başkanı Hasan GÖKCE Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prf. Doktor Cevdet ŞEKER, Ziraat Fakülte Dekan Yrd. Prf. Doktor Mevlüt MÜLAYİM’İ yerinde ziyaret etti.
Ziyaretinde Birlik Başkanı Hasan GÖKCE sulama sahasındaki sorunları, toprak yapısını, bitki çeşitlerini ürün kalitelerini artırma, tarımda istihdam, tarım ürünlerinin sanayiye dönüştürülme adına neler yapılabilir gibi konularda görüş alışverişinde  bulundu.


Başkan GÖKCE konu ile  ilgili olarak verdiği bilgilerde; Bölgemizde 1.470 hektar pompaj sulama sahası 5.230 hektar cazibe sulamada tarım yapılabilir arazimiz var. Bir kısım arazi üzerinde toplulaştırma yapılmıştır. Toplulaştırma üzerindeki arazimiz çok verimli fakat üzerinde hiçbir dikili ağaç yok. Bizlerin talebi bu arazi üzerinde çok sayıda parseller var. Her parsel arasına birer fidan dikilerek süne mücadelesine katkı sağlayacaktır. Yazın sıcaklarda ağaçların gölgesinden insanlarımız ve canlılar faydalanacaklardır.Üniversite olarak böyle bir çalışma yapılarak bölge iklimin ve toprak yapısına uygunluğuna göre fidan seçilmesini ve böyle bir proje geliştirilerek Üniversitemizi yanımızda görmek isteriz.’’şeklinde konuştu.
Amacımız yöre insanımıza daha iyi hizmet edebilmek sulu tarıma tam kapasiteli geçişi sağlamak ürün çeşidini ve kalitesini artırmak, göçü engellemek tarımda istihdamın önünü açabilmek mutlu bir çiftçi yaratmaktır DİYEN  Sulama birlik  Başkanı Gökçe; Önümüzdeki hasat döneminden sonra 10-11. Aylarda ağaçlandırma  çalışmaları yapacağız. Hedefimiz 10 bin ağaç. Konya  Şeker ağaç konusunda  girişimlerimiz sonucunda  destek vereceğini ifade etti.Süne  ile  mücadelede ağaç önemli bir faktördür.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.