KARPUZ ÜRETİCİLERİ UMDUĞUNU BULAMADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2019 - 02:12, Güncelleme: 07.09.2019 - 02:12
 

KARPUZ ÜRETİCİLERİ UMDUĞUNU BULAMADI

İlçemizde son yıllarda üretimi hızla artan ve Türkiye’de ünlenen Bağra Karpuzu üreticisinin bu yıl yüzü gülmedi.

Geçtiğimiz yıl Bağra Karpuzu eken çiftçimiz memnun kalmıştı. Bu yıl ise karpuzun dışarıya gitmemesi ve Türkiye’de çok fazla ekilmesinden dolayı bazı karpuz üreticileri ürününü satamadı. Girdilerin artmasına rağmen karpuz ekimi çok olduğu için geçen yıl ki fiyatın altında satılmak zorunda kalan Bağra karpuzunun kilosunun 50 kuruşa kadar düştüğü, toptan satışlarda ise ülkedeki ürün bolluğundan dolayı istenilen satışın olmadığı ve alım olmadığı için de ürünün bir kısmının tarlada kaldığı bildirildi. Bu konuda bilgi veren karpuz üreticilerinden Kumluca Muhtarı Mehmet Ali Keçeci: “Artık köyümüzün karpuzu Türkiye’de tanınmaya başladı. Ayrı bir aroması var. Geçen yıl karpuz ekenlerin durumu çok iyiydi. Köyümüze alıcı tüccarların biri gidip biri geliyordu. Bu yıl ise gelip giden tüccar sayısı az.  Bazı üreticilerin ürünleri tarlada kaldı. Maalesef bu yıl karpuzumuz para etmiyor” dedi. Karpuz üreticilerinden Hasan Ünvar ise, “Bu yıl Türkiye’de karpuz ekimi çok fazla oldu. Dışarıya da karpuz satışı yok. Bu nedenle geçen yıla oranla fiyatlar çok düştü. Buna rağmen bazı üreticilerin karpuzu elinde kaldı. Bu yıl para kazanmak şöyle dursun, masrafını çıkartan şükrediyor” dedi.
İlçemizde son yıllarda üretimi hızla artan ve Türkiye’de ünlenen Bağra Karpuzu üreticisinin bu yıl yüzü gülmedi.

Geçtiğimiz yıl Bağra Karpuzu eken çiftçimiz memnun kalmıştı. Bu yıl ise karpuzun dışarıya gitmemesi ve Türkiye’de çok fazla ekilmesinden dolayı bazı karpuz üreticileri ürününü satamadı.

Girdilerin artmasına rağmen karpuz ekimi çok olduğu için geçen yıl ki fiyatın altında satılmak zorunda kalan Bağra karpuzunun kilosunun 50 kuruşa kadar düştüğü, toptan satışlarda ise ülkedeki ürün bolluğundan dolayı istenilen satışın olmadığı ve alım olmadığı için de ürünün bir kısmının tarlada kaldığı bildirildi.

Bu konuda bilgi veren karpuz üreticilerinden Kumluca Muhtarı Mehmet Ali Keçeci: “Artık köyümüzün karpuzu Türkiye’de tanınmaya başladı. Ayrı bir aroması var. Geçen yıl karpuz ekenlerin durumu çok iyiydi. Köyümüze alıcı tüccarların biri gidip biri geliyordu. Bu yıl ise gelip giden tüccar sayısı az.  Bazı üreticilerin ürünleri tarlada kaldı. Maalesef bu yıl karpuzumuz para etmiyor” dedi.

Karpuz üreticilerinden Hasan Ünvar ise, “Bu yıl Türkiye’de karpuz ekimi çok fazla oldu. Dışarıya da karpuz satışı yok. Bu nedenle geçen yıla oranla fiyatlar çok düştü. Buna rağmen bazı üreticilerin karpuzu elinde kaldı. Bu yıl para kazanmak şöyle dursun, masrafını çıkartan şükrediyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.