KAYMAKAM PİŞKİN VE BAŞKAN TUTAL, MEHMETÇİKLERLE BİRARAYA GELDİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.02.2022 - 11:11, Güncelleme: 20.02.2022 - 11:11
 

KAYMAKAM PİŞKİN VE BAŞKAN TUTAL, MEHMETÇİKLERLE BİRARAYA GELDİ

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde 3-31 Mart sevk döneminde askere gidecek olan Mehmetçiklerle birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Mehmetçikler katıldı.   Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettardır" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.   Bizim iki kutsal değerimiz vardır diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Biri imanımızın ana kaynağı Kur’an-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek sizleri uğurlayacağız. Bu bir vatan nöbetidir.  Anadolu’da milletimizin malının, canının, namusunun güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Ayağınıza taş değmesin, bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah nasip etsin. Biz her zaman Seydişehir Belediyesi olarak yayınızdayız. Hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.   Kaymakam Deniz Pişkin, “bizim kültürümüzde askerliği yapmamış adama kız verilmez diye bir söz vardır. Türk erkeğini formatlayan, ,eğiten, dünya gerçeklerine hazırlayan, ülkenin genleriyle topluma süren iki kurum vardır. Biri okul, biri de asker ocağıdır. Askerlikteki sürenizi lütfen çok iyi değerlendirin. Kahırla, kederle, özlemle, gün sayarak geçirilecek bir zaman gibi düşünmeyin. Sayılı gün çabuk geçecek merak etmeyin. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor. Kıymetini bilmediğiniz şeylerin özlemini duyun. Askerlik herkese nasip olmaz. Ölürsek şehit ne mutlu,  kalırsak gazi ona da ne mutlu kayıp yok. Askerde kendinizi asla yalnız hissetmeyin, çaresiz hissetmeyin biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin” ifadelerini kullandı.    Program sonunda Başkan Tutal, askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.  
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde 3-31 Mart sevk döneminde askere gidecek olan Mehmetçiklerle birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yemeğe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Mehmetçikler katıldı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettardır" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

Bizim iki kutsal değerimiz vardır diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Biri imanımızın ana kaynağı Kur’an-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek sizleri uğurlayacağız. Bu bir vatan nöbetidir.  Anadolu’da milletimizin malının, canının, namusunun güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Ayağınıza taş değmesin, bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah nasip etsin. Biz her zaman Seydişehir Belediyesi olarak yayınızdayız. Hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.

 

Kaymakam Deniz Pişkin, “bizim kültürümüzde askerliği yapmamış adama kız verilmez diye bir söz vardır. Türk erkeğini formatlayan, ,eğiten, dünya gerçeklerine hazırlayan, ülkenin genleriyle topluma süren iki kurum vardır. Biri okul, biri de asker ocağıdır. Askerlikteki sürenizi lütfen çok iyi değerlendirin. Kahırla, kederle, özlemle, gün sayarak geçirilecek bir zaman gibi düşünmeyin. Sayılı gün çabuk geçecek merak etmeyin. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor. Kıymetini bilmediğiniz şeylerin özlemini duyun. Askerlik herkese nasip olmaz. Ölürsek şehit ne mutlu,  kalırsak gazi ona da ne mutlu kayıp yok. Askerde kendinizi asla yalnız hissetmeyin, çaresiz hissetmeyin biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin” ifadelerini kullandı. 

 

Program sonunda Başkan Tutal, askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.