KGTÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN SEYDİŞEHİR?E ZİYARET

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 06:51, Güncelleme: 10.11.2016 - 06:51
 

KGTÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN SEYDİŞEHİR?E ZİYARET

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan beraberindeki öğretim üyeleri tarım alanında nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle Seydişehir?e geldiler.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menşure Özgüven, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Zafer Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Barış Kutman bu amaçla belediye başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit’i makamında ziyaret ettiler. Prof. Dr. Ahmet Arslan ve beraberindekiler termal su bölgelerini ve Suğla tarım arazisini gezerek incelemelerde bulundular. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, bir süre önce Seydişehir’deki bir toplantıda dile getirdikleri güneş enerjisi ve termal su ile tasarlanan meyve kurutma tesislerinin ilçeye kurulabileceğini ve başka alanlarda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak çalışmalar yapılabileceğini belirterek ziyaret amaçlarının bu konu ve diğer alanlarda bir rapor hazırlayıp belediye ve kaymakamlığa sunmak istediklerini belirtti. Belediye başkanı Mehmet Tutal ise bu ziyaretten son derece memnun kaldıklarını söyleyerek; “belediye ve üniversite ile ciddi bir çalışma yapılabilir. Böyle bir ziyaret bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Tarım konusunda çalışmaların yanı sıra akıllı şehirler konusunda da çalışma yapabiliriz.” dedi. Başkan Tutal kendilerine iade-i ziyarette bulunacaklarını da belirtti. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir’de ki Suğla sulama alanlarının Abdulhamit Han zamanında yapıldığını hatırlatarak, Seydişehir son yıllarda sulu tarıma geçerek tarımla uğraşmaya elverişli bir noktaya geldi. son yıllarda ilçede ürün çeşitliliği arttı. artık ekonomik geliri yüksek olan ürünlere yönelmemiz gerekiyor.” Diyerek bu ziyaretin kendileri için son derece anlamlı olduğunu ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin hazırlayacağı bir projenin yanında olacaklarını ifade etti. Kaymakamlıkta ki toplantıya ilçe Tarım müdürü ve personeli de katıldı. Daha sonra ilçemizi ziyaret eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğretim üyeleri termal su bölgesinde Sey Termal’a ait alanı, Suğla arazisini ve Kuğulu parkı gezerek ilçemizden ayrıldı.        
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan beraberindeki öğretim üyeleri tarım alanında nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle Seydişehir?e geldiler.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menşure Özgüven, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Zafer Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Barış Kutman bu amaçla belediye başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit’i makamında ziyaret ettiler.

Prof. Dr. Ahmet Arslan ve beraberindekiler termal su bölgelerini ve Suğla tarım arazisini gezerek incelemelerde bulundular.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, bir süre önce Seydişehir’deki bir toplantıda dile getirdikleri güneş enerjisi ve termal su ile tasarlanan meyve kurutma tesislerinin ilçeye kurulabileceğini ve başka alanlarda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak çalışmalar yapılabileceğini belirterek ziyaret amaçlarının bu konu ve diğer alanlarda bir rapor hazırlayıp belediye ve kaymakamlığa sunmak istediklerini belirtti.

Belediye başkanı Mehmet Tutal ise bu ziyaretten son derece memnun kaldıklarını söyleyerek; “belediye ve üniversite ile ciddi bir çalışma yapılabilir. Böyle bir ziyaret bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Tarım konusunda çalışmaların yanı sıra akıllı şehirler konusunda da çalışma yapabiliriz.” dedi.

Başkan Tutal kendilerine iade-i ziyarette bulunacaklarını da belirtti.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir’de ki Suğla sulama alanlarının Abdulhamit Han zamanında yapıldığını hatırlatarak, Seydişehir son yıllarda sulu tarıma geçerek tarımla uğraşmaya elverişli bir noktaya geldi. son yıllarda ilçede ürün çeşitliliği arttı. artık ekonomik geliri yüksek olan ürünlere yönelmemiz gerekiyor.” Diyerek bu ziyaretin kendileri için son derece anlamlı olduğunu ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin hazırlayacağı bir projenin yanında olacaklarını ifade etti.

Kaymakamlıkta ki toplantıya ilçe Tarım müdürü ve personeli de katıldı.

Daha sonra ilçemizi ziyaret eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğretim üyeleri termal su bölgesinde Sey Termal’a ait alanı, Suğla arazisini ve Kuğulu parkı gezerek ilçemizden ayrıldı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.