KİM DEMİŞ SEYDİŞEHİR’DE DOMATES YETİŞMEZ DİYE! (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 24.08.2022 - 11:32, Güncelleme: 24.08.2022 - 11:32
 

KİM DEMİŞ SEYDİŞEHİR’DE DOMATES YETİŞMEZ DİYE! (Videolu)

Ankara’dan gelip ilçemizde kiraladığı 250 dönüm tarla domates, patlıcan ve kapya biber yetiştiren Yusuf Bozkuş’un bu sene yüzü gülüyor.

Geçen yıl başladığı Muradiye-Beylik Çayırı yakınındaki hazineden kiraladığı 250 dönümlük arazisine bu yılda sebze eken Koca Yusuf lakaplı Yusuf Bozkuş, bu yıl ektiği domates ağırlıklı, patlıcan ve kapya biberlerin veriminden memnun. Ekiminden sökümüne kadar yaklaşık 6 aydır 60-70 tarım işçisi çalıştıran Koca Yusuf, ürettiği ürünleri Ankara’ya gönderdiğini Pazar sıkıntısı yaşamadığını belirtti. Seydişehir’de tarım üretiminde yetiştirdiği domateslerle öncülük yapan Koca Yusuf, “Beni Ankaralı Koca Yusuf olarak bilirler. İki yıl önce burada hazineden kiraladığım 250 dönümlük araziye bu yılda domates, patlıcan, kapya biberi ektim. Bu sene verim çok güzel oldu.” diyerek bu yılki verimden memnuniyetini dile getirdi. Bozkuş, ekiminden sökümüne kadar büyük bölümü bayanlar olan yaklaşık 60-70 kişinin çalıştığını böylece ilçenin istihdamına da katkı sağladığını belirterek “Bu topraklar gerçekten verimli. Kan eksen can bitiyor. yeterki çalışalım çabalayalım” dedi.  
Ankara’dan gelip ilçemizde kiraladığı 250 dönüm tarla domates, patlıcan ve kapya biber yetiştiren Yusuf Bozkuş’un bu sene yüzü gülüyor.

Geçen yıl başladığı Muradiye- Beylik Çayırı yakınındaki hazineden kiraladığı 250 dönümlük arazisine bu yılda sebze eken Koca Yusuf lakaplı Yusuf Bozkuş, bu yıl ektiği domates ağırlıklı, patlıcan ve kapya biberlerin veriminden memnun.

Ekiminden sökümüne kadar yaklaşık 6 aydır 60-70 tarım işçisi çalıştıran Koca Yusuf, ürettiği ürünleri Ankara’ya gönderdiğini Pazar sıkıntısı yaşamadığını belirtti.

Seydişehir’de tarım üretiminde yetiştirdiği domateslerle öncülük yapan Koca Yusuf, “Beni Ankaralı Koca Yusuf olarak bilirler. İki yıl önce burada hazineden kiraladığım 250 dönümlük araziye bu yılda domates, patlıcan, kapya biberi ektim. Bu sene verim çok güzel oldu.” diyerek bu yılki verimden memnuniyetini dile getirdi.

Bozkuş, ekiminden sökümüne kadar büyük bölümü bayanlar olan yaklaşık 60-70 kişinin çalıştığını böylece ilçenin istihdamına da katkı sağladığını belirterek “Bu topraklar gerçekten verimli. Kan eksen can bitiyor. yeterki çalışalım çabalayalım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.