KIRIM’A ÜNİVERSİTE KURMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.06.2019 - 08:10, Güncelleme: 27.06.2019 - 08:10
 

KIRIM’A ÜNİVERSİTE KURMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kırım’da İlim insanı Prof. Dr. Remzi Devletov ve Dünya Kırım Tatar Derneğinin girişimleri ile Kırım İki Dillik İnovasyon Enstitüsü kurma çalışması başlatıldı.

Prof. Dr. Remzi Devletov’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verildi: “ Kırım’da Üniversite kurmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Üniversite kurulması için Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış ile Rusya, Tataristan ve Türkiye’de çok önemli görüşmeler yaptık. Bizim amacımız farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Enstitünün bir özelliği inovasyon teknolojisinde çalışa bilen öğretmenler yetiştirmektir. Baş amacımız Kırım’da entelektüel elit sırasından yer alacak akademisyenler yetiştirmek, ayrıca Tercümanlık dil üzerine uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kırım Tatar halkı için büyük bir ihtiyaç olduğuna inandığımız İnovasyon Enstitüsünün kurulması için Dünyanın her yerinden destek verileceğine inanıyorum.”
Kırım’da İlim insanı Prof. Dr. Remzi Devletov ve Dünya Kırım Tatar Derneğinin girişimleri ile Kırım İki Dillik İnovasyon Enstitüsü kurma çalışması başlatıldı.

Prof. Dr. Remzi Devletov’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verildi: “

Kırım’da Üniversite kurmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Üniversite kurulması için Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış ile Rusya, Tataristan ve Türkiye’de çok önemli görüşmeler yaptık. Bizim amacımız farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Enstitünün bir özelliği inovasyon teknolojisinde çalışa bilen öğretmenler yetiştirmektir. Baş amacımız Kırım’da entelektüel elit sırasından yer alacak akademisyenler yetiştirmek, ayrıca Tercümanlık dil üzerine uzman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kırım Tatar halkı için büyük bir ihtiyaç olduğuna inandığımız İnovasyon Enstitüsünün kurulması için Dünyanın her yerinden destek verileceğine inanıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.