Kırım’da 380 Yıllık Büyük Özenbaş Camisinde Ezan Sesi Yankılanacak

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2020 - 04:38, Güncelleme: 11.08.2020 - 04:38
 

Kırım’da 380 Yıllık Büyük Özenbaş Camisinde Ezan Sesi Yankılanacak

Seydişehir’de faaliyet gösteren Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış 1944 Kırım Tatar sürgününde, diskoya çevrilen Büyük Özenbaş camisinin tekrar camiye çevrilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada’’ Kırım Büyük Özenbaş Camisi 1640 yılında kuruldu. 5 camiden 1 tanesi kaldı.18 Mayıs 1944 Kırım Tatar sürgününde, Bu Büyük Özenbaş camisi Diskoya çevrildi. 380 Yıllık Büyük Özenbaş camisine abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için Şadırvana ihtiyaç var. Ayrıca Kırım semalarında Ezan sesi yankılanması içinde minareye ihtiyaç bulunmaktadır. Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım Müftülüğü, Kırımda Büyük Özenbaş camisinin bütün işleri ile ilğilenen Ayder Mustafayevle ve Kırımdaki çeşme ve sebillerin uzmanı Genel Koordinatörü Prof.Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı! 1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı! Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımına yardımlarınızı bekliyoruz.’’şeklinde konuştu.
Seydişehir’de faaliyet gösteren Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış 1944 Kırım Tatar sürgününde, diskoya çevrilen Büyük Özenbaş camisinin tekrar camiye çevrilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada’’ Kırım Büyük Özenbaş Camisi 1640 yılında kuruldu. 5 camiden 1 tanesi kaldı.18 Mayıs 1944 Kırım Tatar sürgününde, Bu Büyük Özenbaş camisi Diskoya çevrildi.
380 Yıllık Büyük Özenbaş camisine abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için Şadırvana ihtiyaç var.
Ayrıca Kırım semalarında Ezan sesi yankılanması içinde minareye ihtiyaç bulunmaktadır. Dünya Kırım Tatar Derneği Kırım Müftülüğü, Kırımda Büyük Özenbaş camisinin bütün işleri ile ilğilenen Ayder Mustafayevle ve Kırımdaki çeşme ve sebillerin uzmanı Genel Koordinatörü Prof.Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı.
Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı! 1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı! Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımına yardımlarınızı bekliyoruz.’’şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.