KONYA NEÜ DEĞİRMENCİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE; BURS, MAAŞ VE GARANTİLİ İŞ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2015 - 05:13, Güncelleme: 08.06.2015 - 05:13
 

KONYA NEÜ DEĞİRMENCİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE; BURS, MAAŞ VE GARANTİLİ İŞ

Türkiye ve Konya sanayisi için önemli atılım:

Türkiye ve Konya sanayisi için önemli atılım: Ülkemizin en önemli sektörlerinden olan Konya sanayisinin ise lokomotif sektörü durumunda bulunan değirmencilik sektöründe çok önemli bir adım atılıyor. Özel sektörün ihtiyaç duyduğu, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli teknik elemanların,  Üniversite ve Sanayi İşbirliği Bünyesinde yetiştirilmesi amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) programı açılıyor. Bu kapsamda bugün, NEÜ ile KTB-KSO-KTO-TUSAF VE OAUSDarasında ortak bir protokol imzalanıyor. Sanayici ihtiyaç duyduğu personeli Akademik Ortamda kendisi yetiştirecek: İmzalanan protokol çerçevesinde, yeni açılacak program bünyesinde; Konya Ticaret Borsası öncülüğünde sektörün ileri gelen sanayi kuruluşları, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği temsilciler ile NEÜ akademisyenlerinin bulunduğu bir danışma kurulu oluşturulacak. Bu kurul tarafından yön verilecek eğitim sistemi ile sektör talep ettiği nitelikte personele kavuşacak. Ülke ve Konya sanayisinin önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacaktır. Eğitim tahıl ambarı olan Konya'da gerçekleştirilecektir: Seydişehir MYO Gıda İşleme Bölümü bünyesinde 2 yıllık olarak açılacak program; NEÜ Gıda Mühendisliği Bölümü altyapısı ve değirmencilik sanayi imkânlarınınen iyi şekilde değerlendirilmesi adına eğitim ve öğretim Konya'da gerçekleştirecek. Staj ve Mesleki uygulamalar tüm Türkiye çapında yürütülecektir. Seçkin öğretim kadrosu: Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte personeli yetiştirmek için NEÜ tarafından çok güçlü ve seçkin bir kadro oluşturuldu. Sanayi bağlantısını oluşturmak adına değirmencilik sektöründe 15 yıl tecrübeli Elektrik-Elektronik Mühendisi,  Makine Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan öğretim kadrosunun yanı sıra; Prof Dr Selman Türker başta olmak üzere Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri, sektörün duayeni Prof. Dr.Adem Elgün gibi seçkin isimler programın yürütülmesinde yer aldı. Öğrenciler için mükemmel imkanlar: 30kişilik kontenjanı bulunan programın öğrencilerini mükemmel imkânlar ve ayrıcalıklar bekliyor. Öğrenciler staj ve mesleki uygulama süreleri boyunca asgari ücretin altında olmayacak şekilde maaş alacaklar.  Buna ilaveten öğrenim süreleri boyunca başarılı öğrencilere ayrıca burs verilecek. İş garantisi: İmzalanan protokol çerçevesinde; öğrenimi ve stajlarını tamamlayan başarılı öğrenciler protokoledahil olan kurumlarda staj sonrası çalışmaya başlayacaklardır.
Türkiye ve Konya sanayisi için önemli atılım:

Türkiye ve Konya sanayisi için önemli atılım:

Ülkemizin en önemli sektörlerinden olan Konya sanayisinin ise lokomotif sektörü durumunda bulunan değirmencilik sektöründe çok önemli bir adım atılıyor. Özel sektörün ihtiyaç duyduğu, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli teknik elemanların,  Üniversite ve Sanayi İşbirliği Bünyesinde yetiştirilmesi amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) programı açılıyor. Bu kapsamda bugün, NEÜ ile KTB-KSO-KTO-TUSAF VE OAUSDarasında ortak bir protokol imzalanıyor.

Sanayici ihtiyaç duyduğu personeli Akademik Ortamda kendisi yetiştirecek:

İmzalanan protokol çerçevesinde, yeni açılacak program bünyesinde; Konya Ticaret Borsası öncülüğünde sektörün ileri gelen sanayi kuruluşları, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği temsilciler ile NEÜ akademisyenlerinin bulunduğu bir danışma kurulu oluşturulacak. Bu kurul tarafından yön verilecek eğitim sistemi ile sektör talep ettiği nitelikte personele kavuşacak. Ülke ve Konya sanayisinin önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacaktır.

Eğitim tahıl ambarı olan Konya'da gerçekleştirilecektir:

Seydişehir MYO Gıda İşleme Bölümü bünyesinde 2 yıllık olarak açılacak program; NEÜ Gıda Mühendisliği Bölümü altyapısı ve değirmencilik sanayi imkânlarınınen iyi şekilde değerlendirilmesi adına eğitim ve öğretim Konya'da gerçekleştirecek. Staj ve Mesleki uygulamalar tüm Türkiye çapında yürütülecektir.

Seçkin öğretim kadrosu:

Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte personeli yetiştirmek için NEÜ tarafından çok güçlü ve seçkin bir kadro oluşturuldu. Sanayi bağlantısını oluşturmak adına değirmencilik sektöründe 15 yıl tecrübeli Elektrik-Elektronik Mühendisi,  Makine Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan öğretim kadrosunun yanı sıra; Prof Dr Selman Türker başta olmak üzere Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri, sektörün duayeni Prof. Dr.Adem Elgün gibi seçkin isimler programın yürütülmesinde yer aldı.

Öğrenciler için mükemmel imkanlar:

30kişilik kontenjanı bulunan programın öğrencilerini mükemmel imkânlar ve ayrıcalıklar bekliyor. Öğrenciler staj ve mesleki uygulama süreleri boyunca asgari ücretin altında olmayacak şekilde maaş alacaklar.  Buna ilaveten öğrenim süreleri boyunca başarılı öğrencilere ayrıca burs verilecek.

İş garantisi:

İmzalanan protokol çerçevesinde; öğrenimi ve stajlarını tamamlayan başarılı öğrenciler protokoledahil olan kurumlarda staj sonrası çalışmaya başlayacaklardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.