KONYA SAVUNMA SANAYİİNİN MERKEZİ OLUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2020 - 11:45, Güncelleme: 11.03.2020 - 11:45
 

KONYA SAVUNMA SANAYİİNİN MERKEZİ OLUYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle savunma sanayi üzerine üretim gerçekleştiren tesislerde incelemelerde bulundu.

ASELSAN Konya Silah Sanayi ve Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin yerli ve milli sanayi hamlesine Konya olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını, ASELSAN Konya Silah Sanayi ve hemen yanında ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile Konya’nın savunma sanayinin merkezi olacağını söyledi. Konyalı sanayicilerle gurur duyduğunu da ifade eden Başkan Altay, “Belediyemizin tahsis ettiği 1 buçuk milyon metrekarelik alanda yapımı devan eden ASELSAN Konya Silah Sanayi ve hemen yanında ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile sanayicilerimiz şehrimizin gelişimine ve istihdamına büyük katkı sağlıyorlar. Aselsan'ın Konyalı 24 girişimci ile birlikte kurduğu Aselsan Konya Silah Sistemleri (AKSS) A.Ş. , Her nevi silah ve silah sistemleri başta olmak üzere savunma sanayi ürünlerine yönelik olarak araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz konusu silah, silah sistemleri ve savunma sanayi ürünlerinin üretimini, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, eğitim, bakım ve satış sonrası hizmet vermek, bu konularla ilgili her türlü ticari ve sınaî faaliyette bulunmak amacı ile %51'i ASELSAN'a ve %49'​u Konya Savunma Sanayi A.Ş.'ye ait olmak üzere 2018 yılında Konya’da kurulmuştur. Şirketin savunma sanayiine yönelik yapacağı üretimlerin ham maddesinin büyük bir bölümü Alüminyum madeninden oluşuyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle savunma sanayi üzerine üretim gerçekleştiren tesislerde incelemelerde bulundu.

ASELSAN Konya Silah Sanayi ve Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin yerli ve milli sanayi hamlesine Konya olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını, ASELSAN Konya Silah Sanayi ve hemen yanında ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile Konya’nın savunma sanayinin merkezi olacağını söyledi.

Konyalı sanayicilerle gurur duyduğunu da ifade eden Başkan Altay, “Belediyemizin tahsis ettiği 1 buçuk milyon metrekarelik alanda yapımı devan eden ASELSAN Konya Silah Sanayi ve hemen yanında ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile sanayicilerimiz şehrimizin gelişimine ve istihdamına büyük katkı sağlıyorlar.

Aselsan'ın Konyalı 24 girişimci ile birlikte kurduğu Aselsan Konya Silah Sistemleri (AKSS) A.Ş. , Her nevi silah ve silah sistemleri başta olmak üzere savunma sanayi ürünlerine yönelik olarak araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz konusu silah, silah sistemleri ve savunma sanayi ürünlerinin üretimini, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak, eğitim, bakım ve satış sonrası hizmet vermek, bu konularla ilgili her türlü ticari ve sınaî faaliyette bulunmak amacı ile %51'i ASELSAN'a ve %49'​u Konya Savunma Sanayi A.Ş.'ye ait olmak üzere 2018 yılında Konya’da kurulmuştur.

Şirketin savunma sanayiine yönelik yapacağı üretimlerin ham maddesinin büyük bir bölümü Alüminyum madeninden oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.