Konya Şeker’den Patates Üreticilerine Bakım Avansı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2019 - 01:21, Güncelleme: 31.07.2019 - 01:21
 

Konya Şeker’den Patates Üreticilerine Bakım Avansı

Konya Şeker, patates üreticisine hasattan önce nakit avans vererek destek çıkacak.

Üreticiye ayni ve nakdi avans uygulamasını periyodik aralıklar ile ülkemizdeki uygulamalarla kıyas edilmeyecek miktarlarda yapan Konya Şeker, geçtiğimiz günlerde pancar üreticilerine dağıttığı 40 Milyon TL’ye yakın nakit avansının hemen ardından patates üreticisine de hasat öncesi masraflarını karşılayabilmeleri için bakım avansı veriyor. Hasat öncesi yapılması gereken ve alınacak verim ile patatesin kalitesini etkileyen yabancı ot mücadelesi, boğaz dolumu, mantar hastalıkları ile mücadele gibi işler için üreticinin nakit ihtiyacının arttığı bir dönemde üreticilerini yine desteksiz bırakmayan Konya Şeker, 31 Temmuz Çarşamba günü avansları üreticilerin hesabına yatıracak. Önümüzdeki yıllarda değişen üretim şartlarının Konya’daki patates üreticisini verim ve kalitede birkaç adım öne çıkaracağını söyleyen Başkan Recep Konuk; “patates hassas bir bitki. Sökümden önce mutlaka bakımının, yabancı ot mücadelesinin, boğaz dolumunun yapılması, mantar hastalıklarına karşı ilaçlamasının tamamlanması gerekiyor. Biz de üreticimizin hasatta yüzünün gülmesi, ekonomik sebepler ile tarlalarının bakımını aksatmaması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyor, nakit avans ile üreticimizin yanında yer alıyoruz.” dedi. 2018 yılında üreticiden 26 kalem tarımsal ürün alımı gerçekleştiren Konya Şeker, 50 bin üreticiye toplamda 2 Milyar 266 Milyon 378 Bin 458 TL ürün bedeli ödemesi gerçekleştirdi. Şeker pancarı ve patates gibi sözleşmeli ekim yaptırdığı ürünler için ayni ve nakdi avans ödemesi yapan ve ürün bedelinin büyük bir kısmını ürünü teslim almadan ödeyen Konya Şeker, diğer ürünlerde hasat döneminde yaptığı yüksek tonajlı alımlar ile üretici lehine fiyat regülasyonu da sağlıyor. Bölgede yetişen ve ekonomik olarak yetiştirilebilecek ürünleri işleyebilecek üretim tesisleri yatırımlarını peyderpey gerçekleştiren Konya Şeker, yaptığı bu yatırımlar ile bir yandan bitkisel ve hayvansal üretime talep garantisi oluşturduğu ve alımını gerçekleştirdiği tüm ürün gruplarında üretim hacminin de artmasını sağlarken, diğer yandan da yüksek teknoloji ile hijyen şartlarında işlediği doğal ve sağlıklı ürünleri tüketicilerle buluşturuyor.
Konya Şeker, patates üreticisine hasattan önce nakit avans vererek destek çıkacak.

Üreticiye ayni ve nakdi avans uygulamasını periyodik aralıklar ile ülkemizdeki uygulamalarla kıyas edilmeyecek miktarlarda yapan Konya Şeker, geçtiğimiz günlerde pancar üreticilerine dağıttığı 40 Milyon TL’ye yakın nakit avansının hemen ardından patates üreticisine de hasat öncesi masraflarını karşılayabilmeleri için bakım avansı veriyor.

Hasat öncesi yapılması gereken ve alınacak verim ile patatesin kalitesini etkileyen yabancı ot mücadelesi, boğaz dolumu, mantar hastalıkları ile mücadele gibi işler için üreticinin nakit ihtiyacının arttığı bir dönemde üreticilerini yine desteksiz bırakmayan Konya Şeker, 31 Temmuz Çarşamba günü avansları üreticilerin hesabına yatıracak.

Önümüzdeki yıllarda değişen üretim şartlarının Konya’daki patates üreticisini verim ve kalitede birkaç adım öne çıkaracağını söyleyen Başkan Recep Konuk; “patates hassas bir bitki. Sökümden önce mutlaka bakımının, yabancı ot mücadelesinin, boğaz dolumunun yapılması, mantar hastalıklarına karşı ilaçlamasının tamamlanması gerekiyor. Biz de üreticimizin hasatta yüzünün gülmesi, ekonomik sebepler ile tarlalarının bakımını aksatmaması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyor, nakit avans ile üreticimizin yanında yer alıyoruz.” dedi.

2018 yılında üreticiden 26 kalem tarımsal ürün alımı gerçekleştiren Konya Şeker, 50 bin üreticiye toplamda 2 Milyar 266 Milyon 378 Bin 458 TL ürün bedeli ödemesi gerçekleştirdi. Şeker pancarı ve patates gibi sözleşmeli ekim yaptırdığı ürünler için ayni ve nakdi avans ödemesi yapan ve ürün bedelinin büyük bir kısmını ürünü teslim almadan ödeyen Konya Şeker, diğer ürünlerde hasat döneminde yaptığı yüksek tonajlı alımlar ile üretici lehine fiyat regülasyonu da sağlıyor. Bölgede yetişen ve ekonomik olarak yetiştirilebilecek ürünleri işleyebilecek üretim tesisleri yatırımlarını peyderpey gerçekleştiren Konya Şeker, yaptığı bu yatırımlar ile bir yandan bitkisel ve hayvansal üretime talep garantisi oluşturduğu ve alımını gerçekleştirdiği tüm ürün gruplarında üretim hacminin de artmasını sağlarken, diğer yandan da yüksek teknoloji ile hijyen şartlarında işlediği doğal ve sağlıklı ürünleri tüketicilerle buluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.