Konya Şeker’in Büyük Yatırımında İş Büyükşehir’e Kaldı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2020 - 03:06, Güncelleme: 05.06.2020 - 03:06
 

Konya Şeker’in Büyük Yatırımında İş Büyükşehir’e Kaldı

Konya Şeker’in ilçemize Seydibey Tarım Ürünleri ve Entegre Tesisi’nden sonra en büyük yatırımı olan Doğrudan Fabrika Satış ve Dinlenme Tesisleri ruhsat aşamasına geldi.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi ruhsat işlemlerini kamu yararına bir şirket statüsünde görerek bir an evvel ruhsatını çıkardığı vakit çalışmalara başlanacak. Seydişehir halkının gözleri Büyükşehir’e çevrilerek ruhsat işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyor. 2016 yılında Türkiye’nin en önemli tarım kuruluşlarından olan, Konya’mızın gururu Konya Şeker, Antalya-Konya çevreyolu, eski Kesecik yolu mevkiinde yolcular ve ilçemize hizmet etmek üzere 40 dekarlık yer almıştı. İlçe halkı da Afyon’daki gibi büyük bir dinlenme tesisine kavuşacağı için büyük bir heyecanla bu yatırımın gerçekleşmesini bekliyordu. Yapılacak olan dinlenme tesislerinin içerisinde doğrudan satış mağazasının yanı sıra kafeterya, benzinlik, yolcuların ve ilçe halkının da vakit geçirebileceği sosyal alanlar yer alacak. Pancar Kooperatifi Satış Mağazası da bu alana taşınacak ve Bölge Ziraat Müdürlüğü Ofisi de burada faaliyete geçecek. Konya’da Kulu ve Cihanbeyli’de bulunan satış mağazası, İçeri Çumra- Karaman yolu üzerindeki dinlenme tesislerinden sonra ilçemize açılacak olan bu büyük tesis ilçe ekonomi ve istihdamına da önemli katkı sağlayacak. Tesis faaliyete geçtiğinde Seydişehir’in sosyal hayatına katkı sağlamakla kalmayacak lojmanlar karşısında bulunan Pancar Kooperatifi Satış Mağazası bu alana taşınacağı için Seydişehir merkez trafiği de büyük oranda rahatlayacak. Ayrıca yapılması planlanan tesis ile ilçemizin ekonomisi ve istihdam oranı büyük ölçüde olumlu yönde etkilenecek. ALİ SAYLAM 
Konya Şeker’in ilçemize Seydibey Tarım Ürünleri ve Entegre Tesisi’nden sonra en büyük yatırımı olan Doğrudan Fabrika Satış ve Dinlenme Tesisleri ruhsat aşamasına geldi.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi ruhsat işlemlerini kamu yararına bir şirket statüsünde görerek bir an evvel ruhsatını çıkardığı vakit çalışmalara başlanacak. Seydişehir halkının gözleri Büyükşehir’e çevrilerek ruhsat işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

2016 yılında Türkiye’nin en önemli tarım kuruluşlarından olan, Konya’mızın gururu Konya Şeker, Antalya-Konya çevreyolu, eski Kesecik yolu mevkiinde yolcular ve ilçemize hizmet etmek üzere 40 dekarlık yer almıştı. İlçe halkı da Afyon’daki gibi büyük bir dinlenme tesisine kavuşacağı için büyük bir heyecanla bu yatırımın gerçekleşmesini bekliyordu.

Yapılacak olan dinlenme tesislerinin içerisinde doğrudan satış mağazasının yanı sıra kafeterya, benzinlik, yolcuların ve ilçe halkının da vakit geçirebileceği sosyal alanlar yer alacak. Pancar Kooperatifi Satış Mağazası da bu alana taşınacak ve Bölge Ziraat Müdürlüğü Ofisi de burada faaliyete geçecek.

Konya’da Kulu ve Cihanbeyli’de bulunan satış mağazası, İçeri Çumra- Karaman yolu üzerindeki dinlenme tesislerinden sonra ilçemize açılacak olan bu büyük tesis ilçe ekonomi ve istihdamına da önemli katkı sağlayacak.

Tesis faaliyete geçtiğinde Seydişehir’in sosyal hayatına katkı sağlamakla kalmayacak lojmanlar karşısında bulunan Pancar Kooperatifi Satış Mağazası bu alana taşınacağı için Seydişehir merkez trafiği de büyük oranda rahatlayacak.

Ayrıca yapılması planlanan tesis ile ilçemizin ekonomisi ve istihdam oranı büyük ölçüde olumlu yönde etkilenecek.

ALİ SAYLAM 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.