KONYA’DAKİ VAKALAR UMRECİ KAYNAKLI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2020 - 12:34, Güncelleme: 03.04.2020 - 12:34
 

KONYA’DAKİ VAKALAR UMRECİ KAYNAKLI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptığı basın açıklamasında Konya’daki vakalar Umreciden kaynaklanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta: "Konya içerisinden kaynaklı vaka sayımız çok az, vakaların çoğunluğu yurt dışı veya il dışından gelenlerdir.’’dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,2 Nisanda yaptığı basın açıklamasında  korona virüs salgınıyla mücadelede herkesin kendisini pozitif bir vaka gibi kabul edip, izole etmesi gereken bir dönemde olduğumuzu söyledi. Usta, Konya'daki karantina yurdunun genelinin dün gece itibariyle boşaltıldığını, Konya'daki vakaların çoğunluğunun yurt dışı veya il dışından gelenler olduğunu kaydetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta1 Nisan  itibari ile Konya’daki  virüs ile  ilgili olarak verdiği rakamlar  şöyle;Konya'da yapılan Test sayısı: 4.041 Konya’daki Pozitif sayısı: 584 Konya’da tespit edilen 584 vakanın 100’ü Konyalı Vefat edenlerin tümü Umreci bunlardan 3’ü Konyalı Konya’da corona virüs sebebiyle hayatını kaybeden 7 hastadan biri 60, diğerleri 60 yaş üstünde… Konya’daki hastanelerde doluluk oranı şuanda yüzde 40 seviyelerinde Konya’daki vakaların büyük oranı yurt dışı kaynaklı Şahin Usta, "Türkiye olarak oldukça iyi ve başarılı bir çalışma yürütüyoruz. Burada en önemli etken tabii ki vatandaşlarımızın kendini izole etmesidir. Hepimize düşen görevimiz. Sadece sağlık çalışanları değil, sadece polisimiz jandarmamız değil, hepimiz birer birey olarak aslında çok ciddi bir sorumlulukla görev altındayız. Herkes kendisini bir pozitif vakaymış gibi kabul edip kendisini izole etmesi gereken bir dönemdeyiz. Özellikle önümüzdeki bu bir hafta 10 gün içerisinde herkes bu hassasiyetle davranırsa Türkiye'deki dalganın yayılma hızını çok daha aşağılara çekip ölüm oranlarımızda yine bu seviyelerde tutma şansınız var, temennimiz de bu" dedi.  
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptığı basın açıklamasında Konya’daki vakalar Umreciden kaynaklanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta: "Konya içerisinden kaynaklı vaka sayımız çok az, vakaların çoğunluğu yurt dışı veya il dışından gelenlerdir.’’dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,2 Nisanda yaptığı basın açıklamasında  korona virüs salgınıyla mücadelede herkesin kendisini pozitif bir vaka gibi kabul edip, izole etmesi gereken bir dönemde olduğumuzu söyledi. Usta, Konya'daki karantina yurdunun genelinin dün gece itibariyle boşaltıldığını, Konya'daki vakaların çoğunluğunun yurt dışı veya il dışından gelenler olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta1 Nisan  itibari ile Konya’daki  virüs ile  ilgili olarak verdiği rakamlar  şöyle;Konya'da yapılan Test sayısı: 4.041

Konya’daki Pozitif sayısı: 584

Konya’da tespit edilen 584 vakanın 100’ü Konyalı

Vefat edenlerin tümü Umreci bunlardan 3’ü Konyalı

Konya’da corona virüs sebebiyle hayatını kaybeden 7 hastadan biri 60, diğerleri 60 yaş üstünde…

Konya’daki hastanelerde doluluk oranı şuanda yüzde 40 seviyelerinde

Konya’daki vakaların büyük oranı yurt dışı kaynaklı

Şahin Usta, "Türkiye olarak oldukça iyi ve başarılı bir çalışma yürütüyoruz. Burada en önemli etken tabii ki vatandaşlarımızın kendini izole etmesidir. Hepimize düşen görevimiz. Sadece sağlık çalışanları değil, sadece polisimiz jandarmamız değil, hepimiz birer birey olarak aslında çok ciddi bir sorumlulukla görev altındayız. Herkes kendisini bir pozitif vakaymış gibi kabul edip kendisini izole etmesi gereken bir dönemdeyiz. Özellikle önümüzdeki bu bir hafta 10 gün içerisinde herkes bu hassasiyetle davranırsa Türkiye'deki dalganın yayılma hızını çok daha aşağılara çekip ölüm oranlarımızda yine bu seviyelerde tutma şansınız var, temennimiz de bu" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.