KORE GAZİSİ SİTEMLİ...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2017 - 04:44, Güncelleme: 23.11.2017 - 04:44
 

KORE GAZİSİ SİTEMLİ...

9 aydır bitkisel hayatta yaşayan Kore Gazisi Yusuf Uzun’un çocukları babalarıyla gurur duyuyorlar.

4’ü kız 2’si erkek olmak üzere 6 çocuk babası, 19 torun sahibi Gazi Yusuf Uzun 9 aydır yatağa bağımlı olarak yaşamını başucunda Kore gazi madalyası ve askerlikten kalma resimleriyle yanından hiç ayrılmayan çocuklarının bakımı ve ilgisi ile sürdürüyor.  1931 doğumlu 13 ay Güney Kore’de kalmış ve Garnizon Komutanlığının şoförlüğünü yapmış, sayıları git gide azalan ve Seydişehir merkezde sadece iki kişi kalan Kore Gazilerinden olan Yusuf Uzun’un çocukları babaları ile gurur duyduklarını, ona n iyi şekilde bakmaya çalıştıklarını söyleyerek, bir de sitemlerinin olduğunu dile getirdiler. Gazi Uzun’un çocukları, “Elhamdülillah babamızın hiçbir eksiği yok. 7 yıl ağır hastalık çekti ve son 9 aydır bitkisel hayatta yaşıyor. Ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Seydişehir’de de sadece iki Kore Gazisi kaldı birisi de babam. Sadece belediye başkanımız ziyaretine geldi. Ne Şehit ve Gazi derneğinden, ne devlet ve askeri erkandan arayan soran olmadı. Bu duruma çok içerliyoruz” dediler. Nereye, niçin gittiklerinden habersiz 40 gün vapur yolculuğu, bu yolculukta çektiği sıkıntıları, balinalarla geçirdikleri maceralar, Güney Kore’de Garnizon Komutanının şoförü olarak görev yaptığı, savaş hatıraları ile dolu dolu bir yaşam ve zor şartlarda büyüttüğü 6 çocuğu, yatağının baş ucunda duran Muharip Gazi Beratı ve madalyası, Kore’den kalma askerlik resmi işte Gazi Yusuf Amca’yı hayatının son demlerinde hayatta tutan belki de şerefli yaşam mücadelesinin verdiği manevi güç.  Şuanda mütevazi evinde yatağa bağımlı bir şekilde yaşayan 86 yaşındaki Kore Gazisi Yusuf Uzun, çocuklarını Kore savaşı anılarını anlata anlata bitiremezmiş. Gece yolculuğunda savaş olduğu için kullandığım aracın farını yakmazdım, farsız dağda taşta araba kullanırdım, şimdiki şoförleri ben cebimden çıkarırım diye hava atışı, yüzlerce şehidi arabası ile taşıdığını, birçok arkadaşının yanı başında şehit düştüğünü çocuklarına ve yakınlarına gururla anlata anlata 86 yaşına giren Gazi Yusuf Amca’ya Toroslar Gazetesi olarak Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
9 aydır bitkisel hayatta yaşayan Kore Gazisi Yusuf Uzun’un çocukları babalarıyla gurur duyuyorlar.

4’ü kız 2’si erkek olmak üzere 6 çocuk babası, 19 torun sahibi Gazi Yusuf Uzun 9 aydır yatağa bağımlı olarak yaşamını başucunda Kore gazi madalyası ve askerlikten kalma resimleriyle yanından hiç ayrılmayan çocuklarının bakımı ve ilgisi ile sürdürüyor.

 1931 doğumlu 13 ay Güney Kore’de kalmış ve Garnizon Komutanlığının şoförlüğünü yapmış, sayıları git gide azalan ve Seydişehir merkezde sadece iki kişi kalan Kore Gazilerinden olan Yusuf Uzun’un çocukları babaları ile gurur duyduklarını, ona n iyi şekilde bakmaya çalıştıklarını söyleyerek, bir de sitemlerinin olduğunu dile getirdiler. Gazi Uzun’un çocukları, “Elhamdülillah babamızın hiçbir eksiği yok. 7 yıl ağır hastalık çekti ve son 9 aydır bitkisel hayatta yaşıyor. Ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Seydişehir’de de sadece iki Kore Gazisi kaldı birisi de babam. Sadece belediye başkanımız ziyaretine geldi. Ne Şehit ve Gazi derneğinden, ne devlet ve askeri erkandan arayan soran olmadı. Bu duruma çok içerliyoruz” dediler.

Nereye, niçin gittiklerinden habersiz 40 gün vapur yolculuğu, bu yolculukta çektiği sıkıntıları, balinalarla geçirdikleri maceralar, Güney Kore’de Garnizon Komutanının şoförü olarak görev yaptığı, savaş hatıraları ile dolu dolu bir yaşam ve zor şartlarda büyüttüğü 6 çocuğu, yatağının baş ucunda duran Muharip Gazi Beratı ve madalyası, Kore’den kalma askerlik resmi işte Gazi Yusuf Amca’yı hayatının son demlerinde hayatta tutan belki de şerefli yaşam mücadelesinin verdiği manevi güç.

 Şuanda mütevazi evinde yatağa bağımlı bir şekilde yaşayan 86 yaşındaki Kore Gazisi Yusuf Uzun, çocuklarını Kore savaşı anılarını anlata anlata bitiremezmiş. Gece yolculuğunda savaş olduğu için kullandığım aracın farını yakmazdım, farsız dağda taşta araba kullanırdım, şimdiki şoförleri ben cebimden çıkarırım diye hava atışı, yüzlerce şehidi arabası ile taşıdığını, birçok arkadaşının yanı başında şehit düştüğünü çocuklarına ve yakınlarına gururla anlata anlata 86 yaşına giren Gazi Yusuf Amca’ya Toroslar Gazetesi olarak Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.