KORELİ MİSAFİRLERE SEYDİŞEHİR TANITILIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2014 - 05:58, Güncelleme: 30.12.2014 - 05:58
 

KORELİ MİSAFİRLERE SEYDİŞEHİR TANITILIYOR

Türk-İslam örf ve adetlerini öğrenmek ve Kore gazileri ile tanışmak amacıyla Kore?de üniversite okuyan bir grup öğrenci Seydişehir?e geldiler.

Türk-İslam örf ve adetlerini öğrenmek ve  Kore gazileri ile tanışmak amacıyla Kore’de üniversite okuyan bir grup öğrenci Seydişehir’e geldiler. İki günlük ziyaret kapsamında Seydişehir’de bulunan Koreli misafirlerimize Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Öz ve tiyatro sanatçısı Ali Serkan Arslan eşlik etti. Genç Fikirler Derneği platformu üyelerine de misafir olan Koreli öğrenciler, ilçe halkının misafirperverliklerinden son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler. Kore savaşında Türklerin Korelilere yardım ettiğinden dolayı Türk- İslam kültürünü merak ettiklerini ve Türklere teşekkür etmek amacıyla buraya geldiklerini söyleyen Koreli üniversite öğrencileri yapılan sıcak karşılamadan dolayı Seydişehir’i çok sevdiklerini de söylediler. Koreli misafirlere başta ilçenin kurucusu Seyyid Harun Veli Camii ve türbesi olmak üzere şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek bu yerler hakkında bilgi verildi.
Türk-İslam örf ve adetlerini öğrenmek ve Kore gazileri ile tanışmak amacıyla Kore?de üniversite okuyan bir grup öğrenci Seydişehir?e geldiler.

Türk-İslam örf ve adetlerini öğrenmek ve  Kore gazileri ile tanışmak amacıyla Kore’de üniversite okuyan bir grup öğrenci Seydişehir’e geldiler.

İki günlük ziyaret kapsamında Seydişehir’de bulunan Koreli misafirlerimize Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Öz ve tiyatro sanatçısı Ali Serkan Arslan eşlik etti.

Genç Fikirler Derneği platformu üyelerine de misafir olan Koreli öğrenciler, ilçe halkının misafirperverliklerinden son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Kore savaşında Türklerin Korelilere yardım ettiğinden dolayı Türk- İslam kültürünü merak ettiklerini ve Türklere teşekkür etmek amacıyla buraya geldiklerini söyleyen Koreli üniversite öğrencileri yapılan sıcak karşılamadan dolayı Seydişehir’i çok sevdiklerini de söylediler.

Koreli misafirlere başta ilçenin kurucusu Seyyid Harun Veli Camii ve türbesi olmak üzere şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek bu yerler hakkında bilgi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.