KORUMA PARASI ÇİFTÇİLERİ AYAKLANDIRDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2017 - 02:56, Güncelleme: 21.12.2017 - 02:56
 

KORUMA PARASI ÇİFTÇİLERİ AYAKLANDIRDI

Bir grup çiftçi, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın kanun gereği alacaklarını tahsis etmesine tepki gösterdi.

Arazilerinde tam korumanın yapılmadığı halde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın yıllık aidat istediğini belirten çiftçiler, gönderilen borç tebligatını tam hizmet alamadıkları için ödemek istemediklerini belirttiler ve bu sorunlarını kaymakamlığa verdikleri çok sayıda dilekçeyle bildirdiler. Çiftçi Koruma Başkanı Abdullah Sürer ise kendilerinin yasal bir kurum olduğunu söyleyerek: “Başkanlığımız 1941 yılında çıkan 4081 sayılı yasayla hizmet vermektedir. Borç tahsisatı ise 4183 sayılı Amme Alacakları Kanunu’na tabidir. Yaptığımı iş budur. Biz kafamıza göre iş yapmayız” dedi. Kaymakamlık nezdinde soruna çare bulmak için çalışmaların yapıldığı öğrenildi. Koruma Başkanlığı’na borçlar ödendikten sonra çiftçilerin dilekçe vererek mahalle bazında koruma isteyip istemediklerinin belirleneceği ve çoğunluk isterse korumanın devam edeceği, çoğunluğun istemediği mahallelerde ise korumanın yapılmayacağı düşünülüyor. Seydişehir Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre 25 bekçinin çalıştığı, kış mevsimi gelince bu çalışanların çıkarılarak sadece iki görevlinin kaldığı, önümüzdeki sezonda ise koruma yapılacak alanlar göz önüne alınarak bütçe oluşturulacağı ve ona göre personel çalıştırılacağı bildirildi. Koruma parasına karşı çıkan çiftçiler ise: “Tarlamızda her şeyimizi çalıyorlar. Bu duruma Koruma Başkanlığı’nın hiçbir faydası olmuyor. Bu ödediğimiz paraları boşa verdiğimizi düşünüyoruz” şeklinde tepki gösterdiler.
Bir grup çiftçi, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın kanun gereği alacaklarını tahsis etmesine tepki gösterdi.

Arazilerinde tam korumanın yapılmadığı halde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın yıllık aidat istediğini belirten çiftçiler, gönderilen borç tebligatını tam hizmet alamadıkları için ödemek istemediklerini belirttiler ve bu sorunlarını kaymakamlığa verdikleri çok sayıda dilekçeyle bildirdiler.

Çiftçi Koruma Başkanı Abdullah Sürer ise kendilerinin yasal bir kurum olduğunu söyleyerek: “Başkanlığımız 1941 yılında çıkan 4081 sayılı yasayla hizmet vermektedir. Borç tahsisatı ise 4183 sayılı Amme Alacakları Kanunu’na tabidir. Yaptığımı iş budur. Biz kafamıza göre iş yapmayız” dedi.

Kaymakamlık nezdinde soruna çare bulmak için çalışmaların yapıldığı öğrenildi. Koruma Başkanlığı’na borçlar ödendikten sonra çiftçilerin dilekçe vererek mahalle bazında koruma isteyip istemediklerinin belirleneceği ve çoğunluk isterse korumanın devam edeceği, çoğunluğun istemediği mahallelerde ise korumanın yapılmayacağı düşünülüyor.

Seydişehir Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre 25 bekçinin çalıştığı, kış mevsimi gelince bu çalışanların çıkarılarak sadece iki görevlinin kaldığı, önümüzdeki sezonda ise koruma yapılacak alanlar göz önüne alınarak bütçe oluşturulacağı ve ona göre personel çalıştırılacağı bildirildi.

Koruma parasına karşı çıkan çiftçiler ise: “Tarlamızda her şeyimizi çalıyorlar. Bu duruma Koruma Başkanlığı’nın hiçbir faydası olmuyor. Bu ödediğimiz paraları boşa verdiğimizi düşünüyoruz” şeklinde tepki gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.