KOZLU KÖYÜ YENİ CAMİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2013 - 04:14, Güncelleme: 22.01.2013 - 04:14
 

KOZLU KÖYÜ YENİ CAMİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Seydişehir'e Kozlu Köyü Camii yandığı için cemaat yaklaşık bir haftadır vakit namazlarını cami bahçesinde kılıyor.

Seydişehir'e bağlı Kozlu Köyü Camii yandığı için cemaat yaklaşık bir haftadır vakit namazlarını cami bahçesinde kılıyor. Seydişehir'in Kozlu Köyü’nde, 56 yıl önce yaptırılan cami bilinmeyen bir nedenle yandı. Seydişehir belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından güçlükle söndürülen yangında cami kullanılamaz hale geldi. Cemaat vakit namazlarını artık cami bahçesine serilen hasırların üzerinde kılıyor. Kozlu Köyü Muhtarı Ali Akkoyun, köyün tek camisinin yandığını namaz kılacak yer kalmadığını söyledi. Akkoyun yetkililerden yardım istedi. Kozlu köyü caminde iki yıldır imamlık yapan Seyit Arslan ise hayırseverlere çağrıda bulundu: "Caminin her yeri çam ve ardıçtı. Yangının bacadan çıktığını tahmin ediyoruz. Yada elektrik kontağından. Tesisatlar çok eskiydi" dedi. Yaşadıkları olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirten köy halkı ise; "Namazlarımızı soğukta bahçede kılıyoruz, Bu durumdan bir an önce kurtulmak için duyarlı vatandaşlarımızın hayırseverlerimizin sesimize kulak vermelerini istiyoruz" diye konuştular.
Seydişehir'e Kozlu Köyü Camii yandığı için cemaat yaklaşık bir haftadır vakit namazlarını cami bahçesinde kılıyor.

Seydişehir'e bağlı Kozlu Köyü Camii yandığı için cemaat yaklaşık bir haftadır vakit namazlarını cami bahçesinde kılıyor.

Seydişehir'in Kozlu Köyü’nde, 56 yıl önce yaptırılan cami bilinmeyen bir nedenle yandı.

Seydişehir belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından güçlükle söndürülen yangında cami kullanılamaz hale geldi. Cemaat vakit namazlarını artık cami bahçesine serilen hasırların üzerinde kılıyor. Kozlu Köyü Muhtarı Ali Akkoyun, köyün tek camisinin yandığını namaz kılacak yer kalmadığını söyledi.

Akkoyun yetkililerden yardım istedi. Kozlu köyü caminde iki yıldır imamlık yapan Seyit Arslan ise hayırseverlere çağrıda bulundu:

"Caminin her yeri çam ve ardıçtı. Yangının bacadan çıktığını tahmin ediyoruz. Yada elektrik kontağından. Tesisatlar çok eskiydi" dedi.

Yaşadıkları olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirten köy halkı ise;

"Namazlarımızı soğukta bahçede kılıyoruz, Bu durumdan bir an önce kurtulmak için duyarlı vatandaşlarımızın hayırseverlerimizin sesimize kulak vermelerini istiyoruz" diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.