KOZLU MAHALLESİNDE HAYVAN GİRİŞ-ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2015 - 05:33, Güncelleme: 27.11.2015 - 05:33
 

KOZLU MAHALLESİNDE HAYVAN GİRİŞ-ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Seydişehir?e bağlı kozlu beldesinde, şap hastalığı nedeniyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Yavuz  Ünüvar  yaptığı açıklamada; “Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle  mahalle  karantina altına alındı.” Dedi. Beldedeki büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacağını ifade eden Ünüvar; ''Kozlu mahallesine hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Alınan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.'' Şeklinde konuştu. Yetkililerin, hayvan barınaklarını dezenfekte etmeleri ve kireçlemeleri konusunda belde sakinlerini uyardıkları öğrenildi. 
Seydişehir?e bağlı kozlu beldesinde, şap hastalığı nedeniyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Yavuz  Ünüvar  yaptığı açıklamada; “Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle  mahalle  karantina altına alındı.” Dedi.

Beldedeki büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacağını ifade eden Ünüvar; ''Kozlu mahallesine hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Alınan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.'' Şeklinde konuştu.

Yetkililerin, hayvan barınaklarını dezenfekte etmeleri ve kireçlemeleri konusunda belde sakinlerini uyardıkları öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.