KUĞULU PARK TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2018 - 12:04, Güncelleme: 24.05.2018 - 12:04
 

KUĞULU PARK TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ

İlçemize 5 kilometrelik mesafede bulunan güzide mesire alanı Kuğulu Park, Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı Kuğulu Tabiat Parkı olarak onaylandı. Seydişehir ilçe merkezine 5 kilometre mesafede, toplam 4 bin 845 dekar alana sahip tabiat parkının tamamı orman mülkiyeti içerisinde bulunuyor. "Konya'nın tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuğulu Tabiat Parkı'nın sahip olduğu değerler sebebiyle korunması gereken bir alan olduğunu vurguladı. Eroğlu, "Tabiatı korumakla mükellef olan bir Bakanlık olarak, bu çok değerli alanı, 234. tabiat parkı olarak ilan ettik. Konya'nın tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız." ifadesini kullandı.
İlçemize 5 kilometrelik mesafede bulunan güzide mesire alanı Kuğulu Park, Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı Kuğulu Tabiat Parkı olarak onaylandı.

Seydişehir ilçe merkezine 5 kilometre mesafede, toplam 4 bin 845 dekar alana sahip tabiat parkının tamamı orman mülkiyeti içerisinde bulunuyor.

"Konya'nın tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuğulu Tabiat Parkı'nın sahip olduğu değerler sebebiyle korunması gereken bir alan olduğunu vurguladı.

Eroğlu, "Tabiatı korumakla mükellef olan bir Bakanlık olarak, bu çok değerli alanı, 234. tabiat parkı olarak ilan ettik. Konya'nın tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.