KUĞULU PARKI TAÇLANDIRAN ŞEHİTLER ORMANININ AÇILIŞI YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2017 - 07:33, Güncelleme: 26.05.2017 - 07:33
 

KUĞULU PARKI TAÇLANDIRAN ŞEHİTLER ORMANININ AÇILIŞI YAPILDI

Orman ve Su İşleri bakanlığı, Konya orman bölge müdürlüğü tarafından Kuğulu parkta oluşturulan şehitler ormanı törenle açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin talimatlarıyla Kuğulu park girişinde 29 şehidimiz için yaptırılan şehitler ormanı şehit aileleri tarafından fidan dikimi esnasında duygulu anlar yaşandı. 3 hektar alanda ve 3 bin m2’lik park alanı olan ve 29 şehidimizin isim ve resimlerinin bulunduğu yol kenarında ki şehitler parkının Kuğulu parkın güzelliğini taçlandıracağı bildirildi. Açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin yanı sıra Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Kaymakam Aydın Erdoğan, belediye başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge müdürü Bekir Karacabey, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Türkiye Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği başkanı Yakup Söğüt, Şehit aileleri, protokol üyeleri, STK örgüt temsilcileri, Orman ve Fidanlık işletme şefliği çalışanları ve davetliler katıldı. Türkiye Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği başkanı Yakup Söğüt’ün şehitler ormanı yapımında emeği geçenlere teşekkür konuşmasından sonra kürsüye gelen belediye başkanı Mehmet Tutal, “toprağın vatan olması için şehitlerin verilmesi gerekiyor. Seydişehir’de de birçok şehidimizi toprağa verdik. Zor bir durum ama peygamberlikten sonra gelen en son mertebe rabbim öbür tarafta da şefaatlerinden mahrum etmesin” dedi. Başkan Tutal, “Kuğulu park bölgenin en güzel yeşil alanına sahip bölge. Burayı şehitler ormanı ile taçlandırmak çok güzel bir örnek bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kaymakam Aydın Erdoğan ise, “Onurlu bir iş için bir araya geldik. Vatanımızı korumak için yüzyıllardır mücadele ediliyor. Vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde. Bizim sorumluluğumuz ise birlik ve beraberlik içinde çok çalışmaktır” diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci, “35 yaşında üç dönem milletvekilliği yaptım. Şuanda Orman ve Su İşleri bakan yardımcılığı yapıyorum. Hasbel kader Seydişehir’imize, Konya’ya hizmet etme imkânımız oldu. Şuanda açılışını yaptığımız şehitler ormanı kadar beni duygulandıran, gururlandıran bir hizmetimiz olmadı” dedi. Bakan yardımcısı Tüfekci, “şehitler parkının yanında bulunan Orman yangın evinin başka bir yere taşınacağı ve buranın şehit aileleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanacağı müjdesini de verdi. Son sözü alan Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, kendisinin ilahiyat hocası olduğunu hatırlatarak şehit ailelerine; “Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi toprağı sıksak şüheda fışkıracak bir vatanda yaşıyoruz. Rabbim bizleri onlara layık eylesin. Onlarla çok iyi bir yerde buluşacaksınız” dedi. Kuran-ı kerim tilaveti ve hatim duasından sonra oluşturulan şehitler ormanında her şehit ailesi için hazırlanan fidan dikimine geçildi. Şehitlerimizin isim ve resimlerinden oluşan totemler önünde fidan dikimi esnasında duygulu anlar yaşandığı da görüldü. Açılış programı Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısın şehit ailelerine hediye vermesi ile son buldu.
Orman ve Su İşleri bakanlığı, Konya orman bölge müdürlüğü tarafından Kuğulu parkta oluşturulan şehitler ormanı törenle açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin talimatlarıyla Kuğulu park girişinde 29 şehidimiz için yaptırılan şehitler ormanı şehit aileleri tarafından fidan dikimi esnasında duygulu anlar yaşandı.

3 hektar alanda ve 3 bin m2’lik park alanı olan ve 29 şehidimizin isim ve resimlerinin bulunduğu yol kenarında ki şehitler parkının Kuğulu parkın güzelliğini taçlandıracağı bildirildi.

Açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci’nin yanı sıra Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Kaymakam Aydın Erdoğan, belediye başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge müdürü Bekir Karacabey, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Türkiye Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği başkanı Yakup Söğüt, Şehit aileleri, protokol üyeleri, STK örgüt temsilcileri, Orman ve Fidanlık işletme şefliği çalışanları ve davetliler katıldı.

Türkiye Harp Malulü Şehit ve Gaziler Derneği başkanı Yakup Söğüt’ün şehitler ormanı yapımında emeği geçenlere teşekkür konuşmasından sonra kürsüye gelen belediye başkanı Mehmet Tutal, “toprağın vatan olması için şehitlerin verilmesi gerekiyor. Seydişehir’de de birçok şehidimizi toprağa verdik. Zor bir durum ama peygamberlikten sonra gelen en son mertebe rabbim öbür tarafta da şefaatlerinden mahrum etmesin” dedi.

Başkan Tutal, “Kuğulu park bölgenin en güzel yeşil alanına sahip bölge. Burayı şehitler ormanı ile taçlandırmak çok güzel bir örnek bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Aydın Erdoğan ise, “Onurlu bir iş için bir araya geldik. Vatanımızı korumak için yüzyıllardır mücadele ediliyor. Vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde. Bizim sorumluluğumuz ise birlik ve beraberlik içinde çok çalışmaktır” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci, “35 yaşında üç dönem milletvekilliği yaptım. Şuanda Orman ve Su İşleri bakan yardımcılığı yapıyorum. Hasbel kader Seydişehir’imize, Konya’ya hizmet etme imkânımız oldu. Şuanda açılışını yaptığımız şehitler ormanı kadar beni duygulandıran, gururlandıran bir hizmetimiz olmadı” dedi.

Bakan yardımcısı Tüfekci, “şehitler parkının yanında bulunan Orman yangın evinin başka bir yere taşınacağı ve buranın şehit aileleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanacağı müjdesini de verdi.

Son sözü alan Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, kendisinin ilahiyat hocası olduğunu hatırlatarak şehit ailelerine; “Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi toprağı sıksak şüheda fışkıracak bir vatanda yaşıyoruz. Rabbim bizleri onlara layık eylesin. Onlarla çok iyi bir yerde buluşacaksınız” dedi.

Kuran-ı kerim tilaveti ve hatim duasından sonra oluşturulan şehitler ormanında her şehit ailesi için hazırlanan fidan dikimine geçildi.

Şehitlerimizin isim ve resimlerinden oluşan totemler önünde fidan dikimi esnasında duygulu anlar yaşandığı da görüldü.

Açılış programı Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısın şehit ailelerine hediye vermesi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.