KUĞULU PROJESİ GÖLET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2019 - 12:49, Güncelleme: 25.09.2019 - 12:49
 

KUĞULU PROJESİ GÖLET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tamamlandığı zaman bölgenin en büyük mesire alanlarından birisi olacak olan Kuğulu Vadisi Projesi’nde ilk etap gölet çalışmaları devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve KOP ile birlikte yürütülen Kuğulu Vadisi Projesi’nin ilk etap çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıllarda yüz bin metrekarelik birinci göletin inşaatı tamamlanmıştı. Şuanda beş yüz bin metrekarelik ikinci gölet çalışmalarının DSİ tarafından hızla devam ettiği öğrenildi. Seydişehir Belediyesi’nin lojistik destek verdiği inşaatı devam eden ikinci gölet çalışmaları tamamlandığı zaman içinde 3 göleti barındıracak olan Kuğulu doğal güzelliğini göletler ile taçlandıracak. Dört yüz bin metrekarelik alanı kapsayan gölet yaklaşık bir milyon metreküp rezervuar hacmine sahip olacak. 80 bin kamyon hafriyatlı büyük bir çalışma olan Kuğulu gölet çalışmalarının bu yıl hava koşulları el verdiği sürece devam edeceği öğrenildi. 2015 yılında çalışmalarına başlanan Kuğulu Vadisi Projesi Konya’nın da en büyük mega projelerinden birisi. Daha sonra Tabiat Parkı’na da dönüşen Kuğulu Vadisi Projesi tamamlandığı zaman içinde Eko Pazarı, su sporları göletleri, spor tesisleri, paintball ve kamp alanları ile karavan turizminin de yapılacağı alanlar yer alacak. Yürüyüş ve bisiklet yolları, midilli çiftliği, göl çevresinde kafe – restoranları ve orman köşkü ile bölgenin Abant’ı haline gelecek.
Tamamlandığı zaman bölgenin en büyük mesire alanlarından birisi olacak olan Kuğulu Vadisi Projesi’nde ilk etap gölet çalışmaları devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve KOP ile birlikte yürütülen Kuğulu Vadisi Projesi’nin ilk etap çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıllarda yüz bin metrekarelik birinci göletin inşaatı tamamlanmıştı. Şuanda beş yüz bin metrekarelik ikinci gölet çalışmalarının DSİ tarafından hızla devam ettiği öğrenildi.

Seydişehir Belediyesi’nin lojistik destek verdiği inşaatı devam eden ikinci gölet çalışmaları tamamlandığı zaman içinde 3 göleti barındıracak olan Kuğulu doğal güzelliğini göletler ile taçlandıracak.

Dört yüz bin metrekarelik alanı kapsayan gölet yaklaşık bir milyon metreküp rezervuar hacmine sahip olacak. 80 bin kamyon hafriyatlı büyük bir çalışma olan Kuğulu gölet çalışmalarının bu yıl hava koşulları el verdiği sürece devam edeceği öğrenildi.

2015 yılında çalışmalarına başlanan Kuğulu Vadisi Projesi Konya’nın da en büyük mega projelerinden birisi. Daha sonra Tabiat Parkı’na da dönüşen Kuğulu Vadisi Projesi tamamlandığı zaman içinde Eko Pazarı, su sporları göletleri, spor tesisleri, paintball ve kamp alanları ile karavan turizminin de yapılacağı alanlar yer alacak. Yürüyüş ve bisiklet yolları, midilli çiftliği, göl çevresinde kafe – restoranları ve orman köşkü ile bölgenin Abant’ı haline gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.